Vilka sura rönnbär

Fy vad sjuk jag känner mig. Och bara för att jag åkte på en liten liten utflykt med kometen. Gissar på att jag var hemifrån en kvart, och då satt jag ändå still och vilade och lyssnade på fåglar ett tag.

En kvart är för mycket? Fy bubblan!

3 kommentarer:

Klarins sa...

Jag har fortsatt tänka på din blogg om insikt. Jag tror inte att allt som händer är till för vår lärdom, även om vi kan dra lärdom av det mesta. Jag tror att Gud ofta helt enkelt låter livet ha sin gång. Good and bad. Men nånstans tror jag att mycket av det viktigaste i vårt liv är skräddarsytt för just oss, och att därför alla jämförelser med andra är omöjliga och därför futila. Och kanske är det därför så svårt för oss att förstå andra.

Och jag försökte hitta stället om svaghet och styrka i Bibeln men fann det inte, om det nu inte är 2 Kor.

Men jag hittade så mycket annat när jag läste! Jag läste i Job, här kan man verkligen frossa i elände. Och Job klagar! Han är allt annat än flåshurtig och välartad. Där kan vi lära oss att tala klartext med Gud och inte tro att allt vi säger måste vara friserat. Gud vet ju ändå vad vi tänker, varför hymla?
Job säger att människan "är lik en slav som flämtar efter skugga".
Sen funderar han: "Vad är då en människa, att du gör så stor sak av henne, ger akt på henne så noga, synar henne var morgon, prövar henne vart ögonblick?"
Vi får väl säga med Nephi att vi är medvetna om att vi inte vet allt. Men ett kan vi veta: Vi är aldrig övergivna eller ensamma. Gud är fullständigt medveten om var och en av oss, han "synar oss" varje morgon för att se att vi klarar oss.
Det får mig att tänka på något jag läste i kyrkans tidning idag:
"Vårt vittnesbörd, vår sinnesfrid och vårt välbefinnande börjar med vår villighet att lita på att vår Fader i himlen faktiskt vet bäst." (apostel Ballard)
Och då återvänder jag till Job: "Gud förkastar inte den oskyldige... Vänta till dess han fyller di mun med skratt och dina läppar med jubel." (Jobs kompis)
Job återkommer: "Han vet vilken väg jag har vandrat, prövar han mig, skall jag komma ur prövningen som guld."
Och vad sägs om Sefanja 1: "Och det skall ske på den dagen... att jag skall straffa ...alla som klär sig i utländska kläder."
Ve mig säger jag bara!
Det blev mkt Bibeln, men den är alldeles väldigt läsvärd och spännande.
Vi kan väl avsluta med tidningsartikeln om kvinnan som fick avslag på sin heltidssjukskrivning av FK för att hon bloggade.
Ujuj.
modren

Mireille sa...

Job är kanon! Klagar ikapp med honom.
Tråkigt att du blev så dålig av liten utflykt.. Det är faktiskt lite lurt med luften på våren som nog stör vår ME, inte bara pollen (om man är allergisk) men luftföroreningar och annat dumt som härjar. <3

Sara sa...

Så förbenat surt! Vi får skjuta på vår kometutflykt och satsa på att sitta i baden baden med fötterna i solen och huvudet i skuggan. Det blir också trevligt.