Nej tack?

Tydligen blev Ellen Degeneres selfie från Oscarsgalan tokdelad, och nån nättidning rapporterade om att Joan Collins försökte sig på nåt liknande och hade till dags dato fått 420 delningar mot typ 3 miljoner. Men jag kommer av mig. Joan Collins -- man vet att man inte är helt sig själv när den 40 år yngre personen bredvid en på fotot, som dessutom såg ut som en skådis eller modell dvs snygg!, har både gulare tänder och fler rynkor. Men det var inte det heller som jag skulle säga. Joan Collins hade visst frågat prins Charles om hon kunde få ta selfie med honom och han avböjde och gick vidare, nåt sånt stod det.

Avböjde och gick vidare.

Varför kan man inte bara svara nej tack lite oftare? Man behöver inte rada upp alla sina ursäkter, man kan bara säga nej tack.

1 kommentar:

Klarins sa...

Avböjde och gick vidare...
Det ska vara en man till det.
Vi kvinnor tror alltid att vi måste ställa upp för andra, i alla lägen. Säga nej är svårt, och då radar vi upp en massa ursäkter som du skrev. Och känner vånda i dagar efteråt...
Trots att jag haft ett helt liv på mig har jag inte lärt mig detta: Att säga nej tack vänligt men bestämt, med ett leende.
Får fortsätta öva.
Fast man ska förstås inte säga nej i alla situationer heller. Man ska hjälpa där man kan och orkar, om inte priset blir alltför högt. Den bedömningen är svår att göra blixtsnabbt. Suck.