Målbild? Njae, men kanske inspiration

Klockan är bara tio å nåt och jag är klarvaken. Det går sådär med det nya. Jag skrev fel om maxdosen, den är 225 eller rentav 300 om man är inlagd. Tog 40 igår och en stilnoct, och jag kunde somna på det, men inte fortsätta sova. Sex timmars sömn räcker inte! Jag vet att folk får bara det, men ackumulerad dålig sömn i åratal gör att det bara inte går om jag inte får tio. Får mer ont och blir megadeppig och så får jag alltså en värre dag att hantera när jag sovit sämre. Den ekvationen går inte ihop.

När jag ligger här och väntar på att insomningstabletten ska göra sitt jobb för andra gången "inatt" blir jag lite inspirerad av hur folks kroppar kan fungera väldigt väl. Vara perfekta fast inte som en catwalk-fåfänga utan perfekta på ett nyanserat, funktionellt sätt. Och vad man med passion och disciplin och träning kan få kroppen att göra för stordåd. Det är väldigt inspirerande för mig, fast samtidigt blir jag så lätt deppig när jag vaknar för tidigt. Jag mår pest om jag inte får sova och där är jag nu. Vill slänga hela det där sarotenexperimentet åt pipsvängen. Vill, inte ska. Än.

Tänk att kunna hoppa i luften, jag som stönar av smärta varje gång jag sätter mig ner på toaletten. Ja, nu hör ni att jag har fan sittandes på axeln.

Förresten läste jag att maxdosen är 225 och till och med 300 om man är inlagd. Inte konstigt att jag inte blir däckad av 40. Sova som en baby, jo jag tackar jag. Som en baby som vaknar varannan timme kanske.

2 kommentarer:

Klarins sa...

Vilken underbar bild!!
Vi i nästa liv!
modren

Monnah sa...

Fantastisk bild!