Torsdagsdejt

Linas bar hette stället vi var på på Hantverkargatan. När vi kom var det fullt (inkl oss och grannbordet som kom samtidigt) medan restaurangerna bredvid, en indisk och en italiensk, var rätt öde. Är sånt Groupons förtjänst eller?

Toast Skagen till förrätt, jag vet, men jag gillar det. Mikael tog gulaschsoppa och vi var båda rätt nöjda. Sen fick Mikael en fläskfilé Oscar och jag en oxfilé med potatisgratäng och grönpepparsås. Trots att jag fick tandad köttkniv fick jag såga mig igenom köttet. Så där sätter jag bara 3 av 5, förrätten fick en fyra.

Dock låg det precis samma dekoration på förrätten som på huvudrätten, det var lite trist. Till efterrätt tog Mikael äppelkaka med vaniljsås och jag vaniljglass med bär. Ingen höjdarglass, mycket rinn och bara några sura lingon, nästan bara en tvåa. Det var ju ändå gott och trevligt att vara ute med Mikael, men kulinariskt sett var detta en av mina sämre erfarenheter. Oxfilén på Engelen var föredömlig i jämförelse, t o m på Jensens var köttet bättre. Men jämfört med att vara hemma så var denna utekväll att föredra många gånger om. Fast sorlet var rätt jobbigt, och jag har redan fått feber. Hälsomässigt var utflykten kanske inte värd kostnaden.

Jag glömde ju att fota maten, men det var den å andra sidan inte värd. Sällskapet hade varit värt det, men sällskapet sover. Men han föreslog att jag skulle ta selfie för att få ut så mycket som möjligt av allt tingeltangel. Och låt mig bara säga att det inte är så lätt som det ser ut. Eller så är jag gruvligt ovan.

5 kommentarer:

Mireille sa...

Tjusigt!

Sara sa...

Å du din vackra människa, du är ju helbra på det där med selfisar!
Synd på maten, men grattis till att ha lämnat huset för en kväll!

Bra spillscarf, förresten! Först trodde jag att du redan drällt en hel del, men det var bara jag som hade kladdat ner pekskärmen!

Cecilia summerar sa...

Du är så fin! Jag har inte sett varken Ellens eller Joans selfies, men ser nog hellre din. Och lingon har jag ju ser förut, men annars är jag tonårsaktigt förtjust i matbilder. Grattis till en middag ute. "Tänk att hon orkar det" tänkte jag tills jag insåg att jag åt på restaurang fem gånger under förra veckans sportlovsresa. Galet och gott. Men det är nog en delförklaring till att jag legat kraschad på soffan en vecka nu med värre symptom för varje dag.

Sissel sa...

Jag tycker du ska ha etiketten Skönhet på det här inlägget!

Anja Olergård sa...

Tack! Tack! Tack! Tack! Hjälp, vad snälla ni är!