Årets bästa framplockning

Har en glassmaskin som stått oanvänd sen jag flyttade hit. I Borås använde jag den en hel del. Den har stått i nedre hörnskåpet, innanför vaserna (ursäkta om jag har sagt detta redan, jag känner igen det tycker jag) och jag har bara skjutit upp att ta fram den eländes lådan.

Men i söndags kväll gjorde Mikael det.

Och igår gjorde jag chokladglass. Kakao är nog ett sämre alternativ än att smälta god choklad, eller riva ner den för stracciatellaeffekt. Men det blev gott, och lagom som kvällsmat för två personer.

Idag gjorde jag typ peach melba, med lite hallon i på slutet så det blev vackra swirls, plus lite aprikosmarmelad. Det blev ännu godare!

Grundreceptet är att vispa 2 äggulor med knappt 1 dl socker. Jag tar knappt 1 msk socker. Vet inte om jag kan skippa sockret helt eller om det behövs för konsistensen och/eller vispningen. Sen ska det vara 2,5 dl mjölk, men jag tar 1,5 dl grädde och 1 dl vatten eftersom vi inte dricker mjölk. Enligt receptet ska det också vara en tsk vaniljsocker i, jag kanske tog en halv, det minns jag inte.  Sen ska man i en separat bunke vispa 1,5 dl vispgrädde och sen blanda ihop allt och hälla smeten i maskinen. Det tog 20 min sen för maskinen både idag och igår, vet inte om vissa ingredienser tar längre tid eller så.

Men här ska ätas glass!! Minskar jag ytterligare på sockret och har osockriga smaker i som bär, så är detta riktig bantningskur! Känns lite lättare att skärpa mig med maten igen nu när jag har detta att ta till.

Förra veckan gick jag ner 0,5 kg. Men då fuskade jag. Min peristaltik somnar av LCHF, det är enda nackdelen för mig. Ska försöka få bukt med det på andra sätt än med kolhydrater, tillskotten är på väg i posten.

Imorgon kan det hända att det blir blåbärsglass.

3 kommentarer:

Sara sa...

Låter väldigt gott!
Ta det försiktigt med den där glassen! Det är bara varianten som är osötad som räknas som mat. :-p

Det finns vaniljpulver i små glasburkar som är otrooooligt drygt och som inte har socker i.

Klarins sa...

När du skriver att du tar socker, menar du Stevia? Och vaniljpulvret på burk?
Jag tror på mörk choklad, men också naturliga bär och frukter. Varför inte choklad-apelsinglass? Alltså med rivet ápelsinskal? Eller citronglass som sagt?
I vilket fall låter det gott!!

Cecilia summerar sa...

Smarrigt! Jag kör inte LCHF men äter däremot "glass" till frukost varje dag. Mixar mina (eventuellt hälsobringande) lingon med vinbär och turkisk yoghurt och hoppas jag ska bli studsande pigg och smal och vacker. Nåja... en smula okraschad skulle jag faktiskt nöja mig länge med, men det gör inget om jag går ner 20 kg av bara farten. ;-)
Smaklig glasstund!