Framsidan

Jag börjar vädra morgonluft! Eller rättare sagt vårluft. Har funderat lite på att pynta framsidan. Vi har en rosrabatt, pyttelitet gräsområde och plattor. Vårt hus är rött, dörren teal och Badendynan beige. Jag tänker hittills nåt med vimplar och en "gardin", kanske av duschdraperi. Gillar Ikeas Åkerkulla. Sen kanske nån sån där hängklirrgrej, det finns nog många roliga hemgjorda varianter på pinterest, med antika gafflar eller nåt. Om jag orkar pyssla ihop en sån grej. Sen borde man kanske leta efter en krans till dörren, även om det kanske inte funkar med vädret. Vad gäller växter så gillar jag buxbom, runda och täta former snarare än spretiga exotiska. Blommorna får gärna gå i rött och cerise. Tänker mig att en rostig 1800-talsharv skulle vara snygg på gräsmattan, förutom att gräsmattan är 2x3meter. Och förutom att Mikael inte skulle vilja klippa gräsmattan runt en rostig prydnadssak. Jag ska också kolla på pinterest efter getingknep. Fast förra sommaren fick jag inga på mig där jag satt och bara tre inne på hela sommaren, trots att vi hade öppet åt bägge hållen varje dag. Jag kanske vill ha växter som inte getingar gillar, finns det? Är ännu inte helt säker på vilken ambitionsnivå det här projektet ska få. Jag gillar att titta på vackra saker, men jag är professionell blomdödare. Men det ska visst snöa imorgon, så jag har tid.

2 kommentarer:

Sara sa...

Vilket håll vetter framsidan åt!
Tycker du om klättrande växter.
Har ni nån utskjutande sak du har tänkt hänga duschdraperiet på?
Finns det nån befintlig rabatt?
Möbler? Placering?
Jag vill se bilder eller en skiss!
Före-& efterbilder! Fast bums vad gäller förebilderna. Tålamod kan jag ha med annat!
Hmmm, nä det har jag ju inte heller, nä.

Klarins sa...

Rosplanteringen som redan finns är ju jättetjusig! Behövs knappast fler blommor, annars kan man t ex sätta blommor i några krukor.
Baden är inte nån skönhet precis. Ska man ha snyggt skaffar man ett spretigt caféset, men då kan man å andra sidan inte sitta där i mer än nån minut. Skönhet versus funktion.
Det där med duschdraperiet fattar jag inte?