Räkna kolhydrater på McDonalds

Det jag tycker bäst om på McDonalds är McFeast, pommes och milkshake. Nuförtiden tar jag ofta en Fanta exotic istället. Nån gång ibland blir det en efterrätt också. Mikael har hämtat deras näringstabell och i ovanstående är det 137 g kolhydrater, med en chokladmuffin på det hela 184 g kolhydrater. Strikt LCHF för viktnedgång brukar sätta ett tak på 20 g kolhydrater per dag. Hisnande siffror!

Om man nu måste äta på McDonalds, vad ska man äta då?

En McFeast utan bröd vore bra, men lite svår att hålla kanske. Ett 6-pack McNuggets har 27 g, inte helt tokigt. Tar man sen en side sallad till så blir man säkert mätt för 1g extra. Dressing är 4-5 g till, men flera av dipsåserna är bara 1g, t ex sour creme and chives, som låter gott att ha på sallad. Huvudsalladerna Ceasarsallad, 18 g, och kyckling & pestosallad, 7g, kan man till och med banta med. Jag har dock inte smakat pestosalladen och kan inte säga nåt om hur god den är. Det är kartonger i fruktsalladen, men jag har för mig att de kommer i en separat plastpåse och äter man inte dem går kolhydraterna ner avsevärt även på den.

Vill man inte dricka vatten till så är en mjölk bästa alternativet på 15 g, såvida man inte tror på lightläsk som har 0, men som enligt tester ger ökad aptit och sötsug.

Jag har nu bevisat att man inte bara kan hålla vikten med middag från donken, utan även kan gå ner om man följer LCHF. De där salladerna kan man säkert få ner även med Viktväktarna, som ju för övrigt är månadens bluffreklam (Shirley Clamp gick ner i vikt på annat sätt men lovar ändå i TV att VV fungerar).

Hörde om nån i söndags som istället för en supersize me hade gjort tvärtom, valt nyttiga alternativ på McDonalds under en månad och gått ner i vikt.

Dessutom längtar jag ihjäl mig efter kinamat. Antar att det är okej att äta bara man låter bli riset.

P.S. Detta inlägg är inte sponsrat av vare sig McDonalds eller kinesrestaurangen i centrum. Pizzerian har sallader, så dem ska jag inte diskriminera genom att inte nämna här. Ica har också salladsbuffé, där en knöfull burk brukar gå på 60:-.

Såja, nu har jag blivit hungrig också. Lite spaghetti med smör på skulle duga bra, jag är inte kräsen. Eller en källarfranska!!!!!

Vad mitt vetemjölssug är envist. Säg inte bulle för då svarar jag inte för följderna.

Jo, när hunden blev hämtad idag kunde jag ha svurit på att det luktade semla! Men det var nog bara vanlig snölukt som kom in och lurade mig. Men det var underbara tre sekunder!

1 kommentar:

Sara sa...

Eller så skickar man maken till Max, dör de har lowcarbburgare. Med sallad runt istf bröd, så kan man fortfarande ära med händerna.