Bara en liten sjukdom till

Mina i sammanhanget lindriga hudproblem var psoriasis. Har inte ens brytt mig så mycket att jag orkat varken googla eller fråga Mikael. Men hans pappas psoriasis var typ hundra gånger värre än min, så jag vet inte om det hade varit så relevant ändå.

Tror i alla fall att det är en autoimmun sjukdom. Och att den kan försämras av stress och förbättras av sol.

Ska också ta bort ett par leverfläckar nästa vecka. Räknar inte med att de ska vara luriga, men läkaren såg att de hade förändrats och då riskerar man inget och behöver inte ha koll på dem. Skönt! Han sa inget om att man egentligen inte ska kunna ha leverfläckar i handflatorna eller på fotsulorna, men den stora under foten ska bort.

Mikael har varit snäll och smörjt in nån stark lösning i min hårbotten. Skönt när det problemet försvinner. Jag borde säkert börja använda något naturligt, kemikaliefritt schampo när det väl är under kontroll. Men det tar vi då. Snällt av Mikael att vilja hjälpa mig. Tur han har sett värre.

Är så trott på att allt rör sig om sjukdomar. Och ändå skriver jag ett inlägg om psoriasis...

Som avslutning då kan jag påminna er om ett av de härligaste orden jag vet, taxidermy, som är uppstoppade djur på engelska. Fenomenet däremot är jag väl inte lika svag för.

1 kommentar:

Sara sa...

Kära tvilling, hittar du nåt okemikaliespäckat psoriasisschampo så hojta till!