Ord

På Pinterest är det ingen tvekan om att julen är över och nästa högtid är Alla hjärtans dag, om man nu ska använda ordet högtid om det. Jag tror jag ska säga till Mikael att jag specifikt inte vill ha några overpriced långskaftade röda rosor. Eller stjälk heter det väl.

I USA, allt det överdrivnas förlovade land, verkar det, i alla fall på Pinterest (som jag för övrigt äääälskar, det är som 100 av de vackraste bilder man sett och rivit ut ur tidningar och sparat i en fin pärm) som om den goda amerikanska mamman ska, med eller utan lämplig hjälp från barn, tillverka kort och små presenter till ungarnas alla klasskamrater och lärare. Vem har tid att arbeta när mödraskapet innehåller sånt viktigt... Jag såg i alla fall nåt kort man skulle ge barnets lärare och texten lydde ungefär: Av alla mina lärare finns det ingen jag älskar så mycket som dig.

Älskar?? Älskade ni era lärare? Jag hade en underbar mellanstadielärare men att krama henne i varje årskursslut kändes ändå lite påtvingat, på min integritet alltså.

Jag inser givetvis att amerikanernas i Love you inte är som vårt Jag älskar dig. Som jag säger till mina syskon, mina goda föräldrar, trogna vänner, min man, och så hoppas jag komma dithän att det känns ok för alla inblandade att jag vid passande tillfälle häver ur mig att jag älskar hans barn.

Det är lätt att tänka att jag kan inte det ena och andra, men visa uppriktig omtanke ligger på ett annat plan än det rent fysiska. Om man bara säger att man bryr sig men inte gör nåt, så klingar det falskt. Men om man gör allt man kan, oavsett hur lite det är, då får den andra personen läsa i hjärtat, där det står att nån bryr sig om, tänker på, gråter med, ber för.

Kan också meddela att något är fyllt inte till bredden utan brädden. Liknelsen handlar nämligen om ett glas som är fylld till randen, eller kanten, av glaset. Läst bl a i the editorial i en brudtidning. Tur man inte bläddrar i den tidningen för deras intellektuella skriverier.

Jag ska inte säga nåt, jag lämnar dörren öppen och vet det inte. Och jag skulle vara snäll och plocka i disken på Mikaels födelsedag och jag har helt glömt bort det där med att skrapa bort matrester först. Kom bara inte på det.

Jag fick full pott på ett Alzheimerstest förra veckan, men helt klart är att jag fattar trögt och minns dåligt, tänker illa helt enkelt.

Det har ju dock aldrig hindrat mig från att ha en åsikt, minimalt uppbyggd men inte desto mindre passionerad för det.

2 kommentarer:

Sara sa...

Det är rätt svårt att inte först fylla ett glas till bredden.

Anja Olergård sa...

Är du från Göteborg eller...