Vedervärdigt och sen underbart

Nu har både Mikael och jag fått reklam: "Vill du vara otrogen?"

Och kommer ni ihåg att jag sa att jag hade anmält reklamen för den där kärlekssajten som gick ut på att vara otrogen, nåt med Victoria? Anmälningen gick i alla fall inte igenom. Fast jag hade tagit det på stort allvar och suttit och studerat kriterierna och lugnt och logiskt definierat vilka av punkterna reklamen bröt mot och hur. Men, men. Jag försökte i alla fall. Men nu har det spritt sig och det finns tydligen många sajter där man kan träffa "likasinnade".

Så åter till frågan: Vill du vara otrogen? Jag hade kunnat tänka mig att folk faktiskt inte vill det. Otrogen är ett laddat ord som i alla fall jag trodde ansågs negativt, skapar problem och sorg och kan krossa familjer. Men tydligen har vi nu anammat den franska stilen där en älskare/älskarinna bara livar upp, inte skapar familjeproblem.

Jag trodde som sagt att folk kanske ville flirta, ha lite kul, känna sig uppvaktade och uppskattade. En liten "oskyldig" grej snarare än: Ja, jag vill vara oootrooogen. Men några måste ju vilja det eftersom reklamen vänder sig rent ut till dem.

Annars brukar man inte rent ut vilja svika sin partner -- det var inte meningen, det hände bara. Dr Phil (säga vad man vill om honom, men han har i alla fall sagt några i mitt tycke bevingade ord) brukar säga när otrogna skyller på att det bara hände: Yeah, don't you just hate it when that happens?! You fell, and your ***** landed in her ******.

Jag tror att man kanske vill ha en nytändning i förhållandet, mycket har börjat gå på rutin och vardagen är stressig, inte romantisk. Så kanske man ser nån som är snygg, de kanske tittar tillbaka lite extra, och så verkar ens hemmaliv förfärlig grått i jämförelse med detta nya, spännande, som sprakar.

Jag skulle önska att fler filmer och TV-program handlade om sprakande vardag. Om ögonblick när två blickar möts som har mötts många gånger förr, men ändå är det något särskilt med den här gången. Att man får se att man inte behöver titta åt ett annat håll för att känna sig pirrig och uppvaktad.

Jag måste nog ringa Mikael och säga att jag älskar honom :)

Inga kommentarer: