Dåligheter på äldreboende

Oavsett vilken tidning man läser har man väl inte kunnat missa skandalen på äldreboende i Norrköping. Två undersköterskor har visst betett sig riktigt dåligt mot några äldre. En tryckte tillbaka en illamåendespya vid matning med haklappen, och en patient fick sin egen knytnäve instoppad i munnen när hon beklagade sig. Hur korrekta dessa uppgifter är, är inte min sak att bedöma. Men den ena hade visst sagt: Slå mig inte, slå mig inte, när släkten kom och firade hennes födelsedag. Men hon är också dement, så man vet aldrig säkert. Vill inte kritisera några personer, om det nu inte stämmer vad det berättas i media (det vore väl i så fall nästan första gången!).

(Personen på bilden har inget samband med mitt inlägg.)
Men här kommer min åsikt, som ni så länge väntat på: Först fick undersköterskorna bara fortsätta, men när det började bli mediastorm fick de vara hemma från jobbet. Med lön. Och eftersom de inte var sjuksköterskor och därmed inte utför medicinska arbetsuppgifter, vet man i sjukvården inte riktigt hur de ska handskas med.

Det vet jag. Om det ligger något i anklagelserna, tycker jag att de ska få sparken. Inte vara hemma med lön (det måste vara trevligt nu i semestertider och när vi har så fint väder).

Anställningstrygghet i all ära, men nog borde man få lov att sparka folk som bevisligen är inte bara olämpliga i sitt arbete utan även har misskött det och misshandlat människor.

Gå hemma med lön är inte bara ett skämt utan ett slag i ansiktet. Tycker jag.

Fast det är klart, om man utreder om det verkligen har hänt så kan man inte sparka dem utan bevisad anledning. Men sen! Om cancersjuka (och andra) blir utförsäkrade för att de inte anses nog sjuka så ska ta mig sjutton inte några odugliga undersköterskor gå hemma med full lön! Det är bara sunt förnuft.

Inga kommentarer: