Mera död ?? -- med frågetecken efter

Det går 10 artiklar om Norge på varje artikel om Amy Winehouse. Hon är en engelsk 27-årig sångerska som dog i helgen, förmodligen (säger jag) som resultat av ett hårt leverne respektive hårt festande. (Dessutom har en vän förlorat sin pappa i helgen. En galning stannar inte hela världen.)

Jag känner inte precis till något av hennes musik, och jag brukar inte vara så intresserade av artister som förknippas lika mycket med skandaler som med sin musik. Men jag känner nån sorts kärlek för henne, för jag tycker hon ser ut som Jennie fd Bautistas anorektiska tvilling. Och Jennie gillar jag ju.

Och så tycker jag det är sorgligt att folk kan räknas som framgångsrika -- kända, smala, rika, fem grammys på en kväll -- och ändå är de olyckliga. Antar jag. Sprit och droger (om det nu var det som tog henne i helgen) har aldrig precis förknippats med sund och stark självkänsla och en lycklig plats i tillvaron. Hennes död är också tragisk, om än inte lika chockerande som ett barn som blir skjuten på en fredlig ö.
I SvD fanns ovanstående ordmoln (gör egna på t ex wordle) från mördarens manifest. Vad skulle det stå på ett ordmoln från min blogg? Är jag en kraft för det goda, för glädje och för kärlek, för valfrihet men också för ansvar? Eller skulle de största orden i mitt ordmoln vara migrän, trött, ME, jobbigt?

Jag har nu beslutat mig för att som motvikt till den här galna helgen ska jag skriva positiva, roliga, glädjande blogginlägg hela veckan. Hoppas ni hänger med!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anorektisk tvilling är kanske inte den mest smickrande av komplimanger som man kan få. /Cilla

Monica sa...

Gillar positivt!