Värme igen!

Min hemtjänstperson, Christina, brukar alltid vara välunderrättad om vädret. Hon förklarade att den portugisiska/spanska värmeböljan som jag för övrigt nämnde här härom dagen, nu har flyttat norrut och ikväll "drabbat" Skåne och sen kommer upp hit. Det måste vara sant, dels eftersom hon alltid har rätt om vädret och dels för att jag såg en skåning på Insta som hade 28° klockan halv tio på kvällen. Så det är ju två ovedersägliga bevis. Bered er för sommarens sista värmebölja. Tror att det fortfarande är "eldningsförbjd, man fåj inte dijja i kogen" (översatt: man får inte grilla i skogen, om nån har missat den videon som jag pratar om varje vecka). Men oss gör det inget, jag tror vi hade gamla matrester i ugnen idag för när Mikael helstekte en fläskytterfilé så både rök det och luktade grillat. Ett tips till alla som saknat grillningen i sommar alltså, lämna kvar nåt i ugnen så ryker det gött till nästa gång.

Haha, apropå att ha kvar saker i ugnen. Mamma har berättat att min bror (som hade en del gemensamt med Emil i Lönneberga, om vi säger så) hade stoppat in några plastbilar i ugnen en gång och hon satte bara på ugnen utan att kolla inuti och det stank smält plast sen. Mumma!

Men vädret, imorgon får ni vara beredda igen med vätskeersättning, fläkt och blomspruta. Jag har försökt vänja mig vid den nya temperaturen och ligger och halvfryser under täcke, vi har bara 25,8° i sovrummet nu och det är ju lite kyligt. Vad mycket energi det kommer att gå åt sen när man ska börja frysa hela tiden och ha på sig kläder och strumpor. Fleecetröja, känn på ordet! Fast inte än, först värmebölja, sen fleecetröja.

So long, folks!

3 kommentarer:

Nilla sa...

Jag är tacksam för att värmen kom tillbaka, hann ju frysa som bara den de dagar det bara var 20-25 grader. Det kommer nog att bli en låååång höst och vinter ��

Anonym sa...

Jag råkade smälta plastlock i brödrosten en gång... (Något litet syskon som stoppat locken i brödrosten och jag märkte det inte när jag la i brödet.) Det var inte så lyckat. /N

modren sa...

Och en gång la yngre brodern en leksaksbil i trappan ner till undervåningen. Jag kom bärande på bebin E och såg aldrig bilen men halkade på den så jag for huvudstupa nerför trappan. Min enda tanke hann knappt tänkas, det var nog snarare en betingad reflex: Måste skydda E! Och jag lyckades vira min kropp runt hennes innan vi landade nedanför trappan, så hon klarade sig helt oskadd och jag fick bara lite blåmärken här och var. Barnfamiljer lever farligt.
modren, trots allt ganska välbevarad