Trädgården i värmen?

Mikael har klippt gräset en gång, inklusive på slänten bakom grannens hus och som brf säger att kommunen äger och kommunen säger att brf äger, så ingen klipper, förutom Mikael, när två goa granntanter frågar om han kan. Sen fick han en blomma som tack för hjälpen. Fast sen är det bara ogräset som är som gröna öar i den beigea gräsmattan. Det har varit skönt att ha en sommar utan gräsklippsmåsten.

Våra rosbuskar är planterade av en granne, och när han inte tar hand om dem längre ser de också ut därefter. Hälften ser stendöda ut, sen kom det en röd ros och jag fick glädjefnatt. Sen två dagar senare var det rosor på flera buskar! Det var så vackert, och så Där fick du så du teg, värmebölja! Men sen trillade alla bladen av på nån eller ett par dagar.

Ja, jag skulle vilja göra nåt åt det. Det är ingen rabatt, det är 10 år gamla rosbuskar som ser ut som att hälften redan har vandrat till Sankte Per. Visserligen kan väl rosbuskar växa hur mycket de vill, men dessa kan vara för hårt beskurna, jag vet inte. Jag kan ju inget om trädgård och tänker inte börja lära mig nu. En gång i somras böjde jag mig ner och drog upp tre ogräs och sen var det som att jag hade sprungit Göteborgsvarvet. Så, nej, vi kan inte ha nåt där som behöver ansas. Men här är flera fina.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du visar flera rabatter med variationer av taklök och stenar. En sådan vore väl perfekt, de kräver varken skötsel eller vatten. Innan vi gav upp, hade vi runt vårat 30-talshus 4000m2 tomt. Den höll på att totalt knäcka oss. Vi hade sju stycken enorma äppelträd och ett lika stort plommonträd. Det var omöjligt att ta hand om all frukt, även om vi bad alla vänner och bekanta att komma och hämta. Ungefär 1000M2 VAR RABATTER, BEHÖVER NOG INTE BERÄTTA VAR ALL MIN FRITID TOG VÄGEN. I SAMNAND MED ATT JAG BLEV SJUK BYTTE VI TILL ETT LITET HUS MED LITEN GULLIG TRÄDGÅRD. NÅGRA BÄRBUSKAR, TRE MINDRE RABATTER OCG GRÄSMATTA. DEN KLARAR MIN MAN AV OCH JAG KAN FORTFARAND NJUTA AV ATT VILA I HAMOCKEN. BER OM URSÄKT OM NÅGOT SER KONSTIGT UT, SER MYCKET DÅLIGT I DAG. KRAM LENA ( Styrkekram till både dig och din mor)

modren sa...

Tack Lena! Ja, människan är bra på att anpassa sig, och det måste nog alla göra i olika avseenden. Och konstigt nog behöver det inte bli sämre! Litet hus med liten trädgård låter perfekt.
Vi som bott i villa om fyra plan och 270 kvadratmeter, bor nu i en 2:a och trivs förträffligt.
Vi har uteplats (som inte gått att vara på i sommar eftersom den vetter åt söder) och några bärbuskar. Från sovrumsfönstret kan jag sträcka mig ut och plocka vinbär, alldeles varma av solskenet.
modren