Ikeakatalogen

Jag skäms nästan för att säga det, men jag har inte ens orkat/hunnit kolla i årets Ikea-katalog än! Det brukar jag göra sekunden efter att jag får den. Men orken är inte som den en gång var.

Däremot har jag sett en bild från nya Ikea, och jag blir positivt förvånad. Vissa Ikea-stilar är för nordiska och minimalistiska för mig, men detta ser lovande ut! Fina färger, fina former, bra med tyg.

Jag har i alla fall märkt att de har annat papper i katalogen än de brukar. Undrar om det är lika många sidor som vanligt eller om den är lika tjock fast kortare. Det ska också komma en katalog till, typ i februari! När man tror att papperskataloger ska försvinna så går de helt tvärtom till dubbla antalet!

Ikea är ju var mans. Som svensk är det väl nästan omöjligt att inte ha en relation till Ikea. Jag älskar Ikea, älskar att åka dit, älskar att kolla på inredningarna, låtsasköpa möbler, kanske köpa lampor eller servetter, äta korv med bröd (de godaste korvarna som finns! Förutom den gången vi råkade få stark senap som var som chilli med wasabi) eller äta i restaurangen. Och hoppas att man ska hitta nåt billigt i as is-avdelningen. Vad heter den nu igen på svenska?

Jag minns också hur Ikea faktiskt var rött och vitt. Ikea i Kållered låg bredvid motorvägen mellan Göteborg och Kungsbacka och jag har nog åkt där hundratusen gånger. Och visst var det rödvitt från början. Minns dock inte när det blev blågult.

Att minnas när Ikea var rödvitt är väl som att minnas när det var svartvit tv. Det vill säga ett bevis på hur hemskt gammal man är. Och jag har inte haft svartvit tv, jag vill bara förtydliga det. Men jag har haft tjockteve. När jag flyttade till Stockholm hade jag en 30-tums flat screen men som var tjock där bak. Den var inte splitter ny men jag minns hur coolt det var att skärmen var platt. Tiden går! Pussa på dem ni älskar!

Inga kommentarer: