Nononono-BEL!!!!!!!

NOBELMENYN 2016

Förrätt
Kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen (Kolbakad låter son att de glömdebkräfterna i grillen serru)

Huvudrätt
Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka, bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö. (Seriöst, purjon har brunnit till aska! Har de misslyckats med maten men om man skriver överfina namn tror folk det är fint som snus fast det bara är kolbakat)

Dessert
Sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper. (Misosmulor, nej tack), friterat papper, så smart, om det blev bränt kan man använda det i för- eller huvudrätten där de behövde vissa brända ingredienser.

Skämt åtsido. Jag vet att de väljer de bästa och att maten är utsökt!

2 kommentarer:

Anna Linda sa...

Jag o Tobias kollade nær kocken presenterade maten i ett inslag och sællan har jag blivit så sugen på att smaka. Verkade helt fantastiskt!!!!

Anja Olergård sa...

Det kanske krävs självaste kocken för att förklara den sortens mat. Nåt med rispapper och vad det var. Jag förstår ju inte Nobelprisen, så det vore ju orättvist om nobelmaten var särskilt lättförståelig. Här får ni varsin köttbullar med mos, very Swedish.