9. #LIGHTtheWORLD

Idag har det handlat om bön. Jag har en fråga som jag svettas med, så den har jag bett om extra idag. Och fått svar, både rent intellektuellt men också emotionellt.

Jag är inte så van längre att tala om min tro, varken med andra troende eller med "vanliga människor". Så den här julkalendern har varit lite jobbigare än jag föreställde mig. Jag har öppnat mig mer, religiöst sett, än jag brukar, och vissa läsare känner jag, andra kanske jag vet vilka de är men skulle bli förvånad om jag visste att de läser bloggen, andra kanske är nya och har hittat hit för att jag brukar skriva om ME. Men jag vet inte hur ni ser på att jag berättar om min tro här, och det är lite läskigt. Allt är så ovant för mig nuförtiden, allt utom att ligga i sängen. Så jag hoppas att ni som inte är intresserade av religion har lite överseende nu i december. Det blev mer kristendom än jag hade räknat med. Det här är ju en del av mig, men jag brukar inte göra den så offentlig. "Döm mig inte, kära läsare."

---------------------

9. Jesus besökte de ensamma

Förslag:
Besök ett äldreboende. Jag vet inte om det är lagligt i Sverige att komma till en vårdinrättning och besöka nån man inte är släkt med, men jag tycker det är en sån underbar, kristuslik sak att göra att jag låter det stå.
Besök en änka eller änkling.
Bjud hem nån som är ensam på jul.
Även om det inte passar att du inbjuder nån att dela själva julafton med dig, kan du bjuda hem dem på adventsfika, Lussemiddag. Eller så kan du bjuda med dem till julkonsert eller gudstjänst.
Tänk efter om du känner nån som är ensam. Tänk ut ett sätt att visa omtanke.
Gå hem till nån med en hyacint eller några chokladpraliner.

P.S. Såg på fb om en restaurang i England (?) som hade stora skyltar med Ingen ensam på jul, och där de inbjöd gamla och/eller ensamma att fira jul där tillsammans. Med trerätters. Jättefint.

Såg också om ett ålderdomshem i Kina som hade ett kupongsystem för besök. Jag läste inte artikeln så jag vet inte helt hur det gick till, men tydligen belönades släktingarna när de kom på besök. Alla sätt är bra???

Inga kommentarer: