Dagens klant

Har tid hos naprapaten som jag längtat efter. Stress sätter sig i kroppen och jag spänner mig. Har haft migrän 5 av de senaste 8 dagarna. Minns att jag satte både telefonen och väckarklockan igår. Så därför blev jag lite förvånad när jag vaknade och skulle varit där för tio minuter sen. Mikael ringde medan jag kissade, men vi skulle inte hinna dit förrän kanske en kvart senare, tolv om Mikael sprang genom korridorerna med mig i rullstolen, arton om jag gick själv i den takt jag orkar, och då skulle hon få för lite tid till behandlingen. Jag fick en tid imorgon hos hennes kollega, men förra gången jag var hos henne masserade hon för mycket och det får jag ont av, och dessutom fick hon inte bort spänningarna så som min vanliga naprapat får. Så den tiden tackade jag nej till, för jag har ändå en tid nån av de första dagarna i januari. Får klara mig på värktabletter och botox. Och att slappna av, medvetet.

Men att försova sig till en behandling har jag nog inte gjort på många år. Och stängt av två klockor i sömnen, och inte vaknat heller av ett telefonsamtal, ens fast jag hade tappat ur ena öronproppen.

Hon naprapaten är i alla fall jättebra, för mina sorters problem. Hon masserar inte utan trycker mer på centrum av de spända ställena tills muskeln slutar spänna sig. Det gör givetvis ont, men triggar ingen fibrovärk som massage gör. När Mikael skulle massera på min nackspärr blev jag öm som ett blåmärke på ryggen när han förarbetade och skulle få igång cirkulationen. Och jag kom inte på att säga ifrån heller. Jag har ju ont nånstans typ jämt, så det kan man ju inte kommentera. Ja, så fel det kan bli.

Naprapaten förtjänar dock ett julkort. Å, tänk om jag hade ork att göra egna julkort. Tänk om jag hade ett eget rum, med arbetsbord för scrap, symaskinen framme, en bokhylla för tyg, en för scrap, och en för pärmar och böcker, och så ett vackert skrivbord med ryggen åt det andra där jag skulle ha datorn. Tänk vilken lyx att ha ett skrivbord. Hjälp, vad jag längtar efter det. Just nu ligger chokladkalendern jag fick av mamma överst på datorn för att dölja den rätt tjocka hög med allsköns papper som ligger ovanpå. Och ni skulle se stolarna vid matbordet. Man kan klä 3-4 hemlösa med det som ligger där. På utsidan av min garderob hänger fyra toppar till, och vid min fotända fem till som är nytvättade och ska hängas in. Men det får inte plats nåt mer så jag måste göra mig av med de minsta kläderna nu när jag måst köpa lite nytt i ytterligare en större storlek. Tungt. Jag måste ta hand om detta, och hygiengrejerna, och allt jag säger att jag ska sälja på tradera. Så ta en sak i veckan då!

Inga kommentarer: