Dagens skrämsel

Läste följande lilla notis i Aft* nyss:

Under den inhyrda sjuksköterskans inskolningspass på Karolinska i Solna hittades hon medvetslös på en toalett. Sjukhuset gjorde en anmälan om misstanke om missbruk till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Sköterskan har tidigare dömts för att ha stulit narkotikaklassade läkemedel på Södersjukhuset – nu riskerar hon en treårig prövotid, uppger Nyhetsbyrån Siren.

Är det nån mer än jag som blir rädd när ni läser detta (som högerpopulisterna brukar säga)? En sjuksköterska döms för att ha stulit narkotika och fortsätter sedan hyras ut som sjuksköterska? Och hittas medvetslös på toan första dagen? Och riskerar prövotid?!?!?

Jag förstår inte hur en sjuksköterska som stulit narkotiska preparat kan få sätta sin fot på ett sjukhus. Rimligtvis, eller jag tycker att det är rimligt, har man i samband med domen för stöld av narkotika på SöS också undersökt om hon själv brukade narkotikan, vilket hon troligtvis gjorde, om hon inte helt plötsligt började göra det första dagen på KS. Och är det nån som tror att en knarkare slutar av sig själv? Det finns visserligen inget i texten som säger om hon slutat eller med vilken hjälp. Men har man inte strängare koll än så när man arbetar med folks liv? En sjuksköterska på droger måste väl vara det värsta ett sjukhus kan tänka sig. Om man redan har gett Macchiarini sparken vill säga.

Inga kommentarer: