4. #LIGHTtheWORLD

Gårdagens tema var att hjälpa andra att se. Jag hade tänkt göra nåt på riktigt, men det orkade jag inte. Men jag tror att jag hjälpte en person att se en sak.

Men så hade jag en jobbig stund och när jag gick in på toan för att snyta mig och torka tårarna, och försöka fixa det smink som numera befann sig på mestadels fel ställe, så kände jag inte igen mig i spegeln. Jag kände att jag inte visste vem jag var. Att jag har glömt vad man svarar i telefonen är faktiskt en bra liknelse för hur det känns. Vem är jag?

Jag kände mig mycket förvirrad, fast mest överväldigad av trötthet. Och tänkte att den som känner mig mest faktiskt varken är mamma eller Mikael, utan min himmelske Fader. Han har känt mig så länge jag funnits, även innan jag föddes hit till jorden. Han vet precis vem jag är, och jag måste låna hans ögon, jag måste se mig som Han ser mig. Då kommer jag att minnas vem jag är.

---------------------

4. Det här skulle kommit igår/natt så att ni fick tid på er att tänka hur ni ville göra uppgiften. Men jag mår inte bra och orkar inte göra detta i rätt tempo. Vad spelar datumen för roll? Vi får göra så gott det går.

Jesus dyrkade sin Fader.

Jag tycker temat är jättesvårt. Det finns förslag som att hjälpa till att städa i en kyrkobyggnad, men det funkar för mormoner kanske, men inte för alla. Och i Sverige är vi inte religiösa på det viset att jag kan skriva som uppgift att man ska bestämma sig för att be varje dag i december. Så jag får fortsätta att fundera på hur detta temat kan anpassas till alla.

Förslag:
Om du tror på Gud, håll en bön och tacka honom för något han gjort för dig.
Gå förbi, eller in i, en kyrka du har i närheten. Tänk och känn. Betänk att tron är viktig för många människor på jorden. Du får gärna gå på Gudstjänst i min kyrka. Alla är välkomna. De börjar som regel klockan tio eller elva, men det är bäst att kolla. På lds.org går du längst ner till meetinghouse locator. Sen kan du förstora Sverige och klicka på din plats och få veta vilken församling som är närmast, och vilken tid deras gudstjänst börjar, samt adress och telefonnummer.
Mitt tredje förslag är sekulärt och handlar om ledare. Samtala med någon om vad det innebär att vara en bra ledare, för en familj, skola eller ett land.

Inga kommentarer: