3. #LIGHTtheWORLD

Idag skulle man hedra sina föräldrar, och jag kan sorgligt nog meddela att det inte tog längre än till 2 dec för mig att misslyckas med det jag föresatt mig. Vaknade med migrän, och fick ta både triptan och treo, och det är väldigt ovanligt. Jag har mått rätt visset idag och inte orkat skriva det där fina brevet till mina föräldrar som jag hade tänk, och som de förtjänar. Men det blev ett par meningar i ett nattligt mail. Saker går åt skogen, deal with it. Det är nog den nyttigaste lärdomen man kan lära sina barn. Så att de inte baxnar vid livets första vindpust.

-----------------------

3. Jesus hjälpte andra att se.

Måste sätta in ett underbar bild på Jesus i färd med att bota en blind man. Den här är del i ett bildförlopp med stillbilder från en film och det finns ett "bättre" av när han faktiskt botar honom, några bilder senare. Men jag älskar nedanstående. Jesus älskar honom först, sen botar han honom.

Förslag:
Skänk bort gamla glasögon till hjälporganisationer eller optiker som samarbetar för att få glasögonen till behövande.
Hjälp någon att se något positivt hos sig själva som de kanske inte har kunnat se själva.
Färglägg bilden på Jesus som botar den blinde mannen. Tänk dig hur det skulle kännas att först vara blind och sedan kunna se. Njut av att kunna se färgerna i bilden du skapar.

3 kommentarer:

En långvarig förkylning sa...

Vilken fin modern tillämpning på Jesus underverk!
Btw, såg bilder på templet i Salt Lake, viken snygg byggnad! Har du varit där?

Anja Olergård sa...

Jag håller med! Tycker att det där enkla men träffsäkra i att tillämpa skrifterna på sig själv är så fint. Och trots att jag fortfarande har decemberångest inför allt som ska göras (har sex vårdbesök till exempel) så är en del av förslagen så enkla att till och med jag kan göra dem. Det är kanske ännu viktigare att prioritera när man är stressad. Att välja vad ens liv ska bli, inte bara låta sig dras med av strömmen.

Ja, jag har varit i Salt Lake City och även i templet där. Min syster och jag var där i sex veckor en gång när jag var rätt nysjuk och orkade lite. Det templet tog fyrtio år att bygga, och det var medlemmarnas blod, svett och tårar de byggde det av. Våra tempel är ju megavackra, inte som möteshusen som är vanliga byggnader. Dels ska det vara som en liknelse att templen är Guds hus, och då måste det vara fint. Men också att vi, när vi besöker templen, ska känna oss som om vi är i himlen. Kanske inte med gator av guld, men mycket finare än hus och hem osv. Tack för att du frågade. Vi har ju Sveriges enda tempel på andra sidan rondellen. Det är lätt hänt att man glömmer betydelsen och att ögonen blir vana vid att se det, som en vanlig del i närområdet och "ja, nu står vi här vid rödljuset med Guds hus bredvid oss". Det var värt att tänka extra på. Tack för påminnelsen, sötis.

En långvarig förkylning sa...

Så coolt att ni är grannar med Sveriges enda tempel! Måste genast bildgoogla. Å vad religionshistoria är intressant, tyvärr glömmer jag det jag läst, men då läser jag om helt enkelt!