5. #LIGHTtheWORLD

Idag har det varit ett ganska religiöst tema, att Jesus dyrkade sin Fader. Jag vill inte be om ursäkt för min tro, men jag vill gärna respektera dem av er som inte är intresserade av trosfrågor. Och jag vill gärna att alla ska kunna känna sig hemma i den här julkalendern, oavsett vad man tror eller inte tror. Men detta är trots allt min personliga blogg, och min tro är viktig för mig, och särskilt nu i juletid.  Så, där var min ursäkt och min varning, vilket ni nu föredrar.

Jag hade bestämt mig för att ha en speciell bön till Gud idag, men jag har faktiskt varit för trött för att formulera nåt särskilt viktigt. Däremot har jag lyssnat på några av mina favoritsånger och -psalmer, sjungna av några av mina favorittjejer, Unitone sisters (kolla deras facebooksida t ex. Ny CD ute nu. Shameless PR!). Några av sångerna har jag själv sjungit i samma arrangemang, och jag hittade snabbt min stämma, fast det var 10-15 år sen jag sjöng dem. Särskilt en, som var så speciell för oss. Min syster organisten spelade till. Hon var som en fjärde medlem i trion och spelade med sån fantastisk inlevelse och jag minns det än idag. Sången heter på svenska O gudomlige Herre och är en bön till Jesus att han ska "se mig" som man så modernt säger. Kom ihåg mig, men inte det dumma jag gjort. Du är mäktig att frälsa, så snälla, ha nåd. För mig.

Nu vet jag ju att uppgiften var att Jesus dyrkade fadern, men det bästa sättet att säga tack för allt till Gud är nog att följa i Hans Sons fotspår, och likna honom, som vi alla gör på olika vis och även här i min julkalender, vilket jag känner mig glad över.

-----------------------

5. Jesus botade de sjuka

Den här har jag fått positiv förhandskritik på. Skulle gärna annonsera att alla som läser här idag blir botade! Från allt som ni lider av!!! Men så funkar det inte. Men jag har jättemånga riktigt bra förslag.

Förslag:
Lämna blod, läs mer på geblod.nu
Besök någon som är sjuk, skadad eller handikappad
Hälsa på någon som ligger på sjukhus
Lär dig mer om psykiska sjukdomar, t ex på 1177.se
Anmäl dig som organdonator på Donationsregistret.se
Anmäl dig som benmärgsdonator på Tobiasregistret.se
Maila en sjuk och muntra upp hen?
Donera pengar till forskning.
Stöd gärna biomedicinsk forskning för ME-sjuka på Swish 123 25 29 816.

P.S. Till ME-sjuka. Vi får i vissa länder inte lämna blod och med tanke på nuvarande forskning rekommenderas inte att vi varken donerar blod eller stamceller, eller organ när vi gått bort. Man vet inte ännu vilken skada sjukdomen gör på organen eller hur den överförs till andra. På Donationsregistret kan man inte välja att donera sin kropp till forskningen utan det måste man ha kommit överens om medan man lever med en av de tre medicinska institutioner (KI, Uppsala, Umeå) som accepterar detta. Jag vill gärna donera min kropp till just ME-forskning, men jag vet faktiskt inte om det är möjligt. Det är strikta regler för vem som får hantera en död kropp. Mer information finns på Livsviktigt.se, en sida med frågor och svar om hur man tar ställning till donation. Jag ska försöka ställa frågan på några olika platser och se vad som kommer fram.

3 kommentarer:

modren sa...

Älskar att kalendergrejorna är så bra för alla åldrar! Och för alla med och utan ork. Hoppingivande att vi alla kan göra något.
Jaså du har redan fått den nya skivan. Vi har samma favorit. Du skrev om systerns suveräna spelning till, men du glömde att nämna vems inspirerade sångöversättning det var :-)
modren, älskar att stå i rampljuset

En långvarig förkylning sa...

Älskar att läsa om andra religioner! Och i nåt inlägg skrev du officiella webbadressen, det var bra tycker jag, försökte kommentera det men det försvann.
Jag vill nämligen läsa info från rätt källa, och ibland kan googling leda fel.
Minns så väl när jag var liten och första gången upptäckte att det stod helt galet om min tro i läroboken. Då måste det stått helt galet om andra också! Några av mina lärare var bra, dom tyckte jag skulle berätta för klassen vad som var fel i texten och så gjorde vi studiebesök i min församling. Lite skämmigt för stunden, jobbig ålder, mellanstadiet, men mina klasskamrater respekterade mig och accepterade mig och min tro efter det. Superskönt!

Monnah sa...

Vad spännande det är att få följa ditt omsättande av kalendern! Själv har jag jobbat på lite i det tysta, haft flera underbara samtal och själv reflekterat över att jaaa, det behövs verkligen mer ljus i världen! Kram.