Tacksam?

Idag på mormonnewsroom.se finns en liten betraktelse om tacksamhet. Artikelförfattaren har skrivit en lång, härlig lista på saker hon skrivit ner i sin tacksamhetsdagbok. Sån underbar läsning!!

Men jag försökte också lura ut vem personen var. Och innan jag kom till slutet och såg namnet, hade jag kommit på det.

Det slår mig, på nåt vis. Skulle nån som läser en lista över vad jag är tacksam över förstå att det var jag? Kanske finns det inget egenvärde i att folk ska veta, men jag tänker på det såhär. Att folk borde känna igen vad jag är tacksam för, för att jag har pratat så mycket om det redan.

Därför säger jag, igen hoppas jag, att jag är tacksam för Mikael, mamma, pappa, mina syskon, deras fruar och mina syskonbarn. För Mikaels barn, och barnbarnen. Och de som kanske kommer att tillhöra familjen i framtiden. Spelkväll. Besök. Omtanke, både om mig och från mig. Lukten av ren tvätt. Nybäddade lakan. Mat. Rostbiffsmacka, skinkmacka, ostmacka. Pepparkaksdeg. Tända ljus. Snölandskap. Nackkudde. Mjuk soffa. Ännu mjukare säng. Mjuk midja, I suppose. Bereden väg. Middag. Vänskap. Skrivande. Drömmar. Liseberg. Läsa bok, åka till Italien. Flyta i varm pool. Bh. Att Mikael lever. Att jag lever. Att vi är gifta för evigt. Att vi kämpar för att det ska bli så, och att vi fortfarande ska vilja det om tolvhundra år. Marabou. Gott & Blandat (sötsvart, grön, röd). Kyckling med cashewnötter. Friterade räkor. Magnum. När Mikael läser skrifterna. När jag kan gå till kyrkan. Sakramentet hemma. Smink, locktång, smycken, strumpbyxor. Inredningsdrömmar. Resedrömmar. Författardrömmar. Matdrömmar. Festdrömmar. Sydrömmar. Sångdrömmar. Kärleksdrömmar. Ny spegel till vardagsrummet snart hoppas jag. Levande blommor! Få blommor i present. Drömmen om att läsa. Bebisar. Hur de luktar, hur mjuka de är, hur de ser på en. Nagellack. Bullar!!! Hjälp, BULLAR!!!!! Att det finns glasögon. Mediciner! En rejäl dos kodein. Botox. Mina vigselringar. Mikael. Mikaels skratt. Att hans nysningar är så starka i ljudet att jag typ får lock för öronen och blir döv i fem minuter. Den gången vi var på Riverdance. Alla goda utemiddagar vi ätit. Att jag kommer att sakna hans nysningar när han dör, eller jag. Att han lever. Att jag har så bra hjälp på Sköndal. Att min vc-läkare är bra. Humor. Jesus. Mikael. Öronproppar. Mediciner. Att det är så himla svårt att sluta med detta. Men jag kan. Bara lite till. Stöd. Omtanke. När ni bär mig. <3

8 kommentarer:

Marie sa...

Du glömde en sak. Vackra klänningar!

Anja Olergård sa...

Ja, verkligen! Och hattar och flor. Men mest vackra klänningar. Det är ju som att glömma Mikael :)

modren sa...

Kan ni inte bara spreja spegelramen med silver?
Gillar nästan alla dina tacksamheter. Skulle lagt till spela piano. Översätta så det blir ännu bättre på svenska. Citronpaj.
Men hur man kan vara tacksam för strumpbyxor förstår jag inte. Pinoredskap.
modren

Anja Olergård sa...

Jo, om de är fåfänga strumpbyxor med vackra mönster! Jag var säker på att jag skrev citeonpaj och morotskaka. Och kaffer cake..

Anja Olergård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tekla sa...

Du lämnar små spår att glädjetårar på min kind. Livet är fantastiskt om vi väljer att se de små sakerna som gör livet värt att leva. Någon sa till mig för länge sedan att om Kristus känner igen sina ord och handlingar i oss så är vi på rätt väg.
Du är verkligen på rätt väg! underbar prioritering!

Anja Olergård sa...

Men oj, vad snällt och vackert skrivet. Jag blir ännu mera tacksam! :)

Monnah sa...

Vilken lista! Den diggar jag. Kram! ❤️