Politik

På tisdag smäller det. Kanske bokstavligt talat också, om det nu är hemlig information eller hemlig desinformation, jag är inte säker på vilket.

Apropå desinformation verkar FBI ha backat angående Clintons e-mail ikväll. Vet inte om det var ett spel eller om hon verkligen är brottslig, korrumperad och att Saudi betalar hennes kampanj.

Och Trump, där vet man inte om han verkligen är så galen som han verkar, för hur har han kunnat bli godkänd av partiet om han var helt knäpp? Han är ju dessutom inte yrkespolitiker och tänker kanske att hans mediastrategi ska vara att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet.

Vem det än blir, så kommer jag att vara missnöjd.

Det jag är riktigt, riktigt missnöjd med, är dock detta. Såg en snutt av Beyoncés tal om Clinton, som hon nu officiellt stöder. Hon sa att för åtta år sen så fick vi en svart president [jubel!] och jag kunde lära min son att han kan bli vad som helst [jubel!]. Nu har vi chansen att skriva historia igen och välja en kvinnlig president [jubel!]. Så jag kan säga till min dotter att hon kan bli vad som helst [jubel!].

Seriöst, är hudfärg och kön vad som avgör vem folk röstar på? Jag trodde vi hade kämpat i över hundra år för att just hudfärg och kön inte ska spela någon roll.

Och sen när ska Beyoncé ses som en politisk figur att lita på och lyssna till? Helt befängt. För att hon kan sjunga och skaka rumpa i högklackat så röstar vi som hon?

Jag hoppas fortfarande att något mirakulöst ska ske med presidenteriet. Att nån annan ska komma fram i sista sekunden, eller kanske efter ett ogiltigförklarat val. Och rädda dem från två dåliga kandidater. Mycket kan hända på åtta år. Det känns inte roligt.

Visserligen är Sveriges stadsminister, och hans regering, småbarn som leker vuxna i sandlådan. Jag får absolut inget förtroende för dem efter det de visat den här mandatperioden. Men det är ju inte så farligt vad Sverige gör, inbillar jag mig. Visserligen är det inte bra att förnärma eller förarga vare sig Israel eller Saudiarabien, men jag tror ju inte vi omedvetet startar kärnvapenkrig med våra kommentarer. Men det kan USA göra, medvetet eller omedvetet. Bägge är lika illa.

3 kommentarer:

Tekla sa...

Jag förstår inte hur valet i USA kan påverka världen så mycket, men det gör det tyvärr. Tycker bevakningen är större nu än inför våra egna val. Jag är trött i själen och orolig för vad som kan hända framöver oberoende av vem som vinner. Tror det blir elände vem som än blir president. Har aldrig känt så här innan...

modren sa...

Läste nåt bra på FB, från nån amerikan:
"If Trump wins, I'll leave the country. If Hillary wins, I will leave the country.
This is not a political stand. I like to travel."
modren

Anja Olergård sa...

Både Tekla och mamma säger precis vad jag känner. Vi får se hur det känns imorgon.