Inför julkalendern #LIGHTtheWORLD

Då är det alltså dags för årets traditionella julkalender här på Überseriöst.

Som jag har nämnt tidigare har jag i år tänkt använda mig av en färdig mall, kan man säga. Den kommer från min kyrka och finns på mormon.org och på hashtaggen #LIGHTtheWORLD. Den baseras på att likna Jesus genom att göra vad han gjorde. Häng på! Det funkar för alla sorters religiösa, agnostiker, ateister och filatelister.

Jag kommer att göra så att dagen innan skriver jag vad nästa dags tema är, så att man får tid att tänka. Sen kommer jag senare på dagen rapportera om hur min uppgift gick, och säga vilken som är nästa dags. Jag hoppas att jag kommer att vara så pass lucid (jag vet inte om man kan säga så på svenska men det var för frestande med tanke på att Lucia bara inträffar den här månaden) att jag vet vilken dag det är åtminstone de flesta dagarna. Och eftersom jag är i princip sängliggande så kommer jag att anstränga mig för att det lilla ska få betydelse.

Till och med det minsta försök att göra något gott för någon annan är alltid bättre än inget alls.

Och givetvis är förslagen att se som inspiration. Själv är bäste dräng osv. Men jag tycker det är jättekäckt med ett dagligt tema. Det blir lättare då än om man bara säger "Jag ska vara mer medmänsklig och mindre köptokig".

---------------------------

1. Jesus lyfte andras bördor.

Förslag:
Säg något snällt till någon som behöver det.
Erbjud dig att hjälpa någon att flytta.
Skotta snö från din grannes trottoar.

3 kommentarer:

sara sa...

Väldigt bra förslag. Själv ska jag lätta andras börda genom att helt ohemult upplysa dem om allehanda saker enligt devisen "ej bättre börda man bär på vägen än kunskap mycken".

Börjar genast: Ju tunnare utbakade pepparkakor desto lättare bränns de vid.
Ska man få ihop till ett helt pepparkakscistercienserkloster får man kavla tjockt.

Sara sa...

Jag ska göra något gott på riktigt också. Hjälpa barnen med läxorna kanske?

Harriet Klarin sa...

Vi handikappor klarar nr 1 galant. Även om vi inte träffar nån annan under dan än vår man. Honom har jag redan hunnit tjata på. Resten av dan kommer jag att vara en ängel.
modren