Lite inspiration?

Vi har en tom yta. Ja, en. Men det ser i alla fall ojämnt ut på höger och vänster sida om soffan. Vi har sagt för länge sen att vi skulle ställa nåt litet där, men det har jag glömt av, och Mikael gör rätt i att inte köpa inredning oombedd. (Han försökte, ombedd, köpa en vit spegel igår på Black Friday-rea men den var slut. De två efter honom i kön skulle köpa samma spegel...) Så jag kollade lite lojt på Blocket, läste några bloggar, glodde runt lite på Pinterest och avslutade med att söka på sideboard på Ikea. Deprimerande. Men så fick jag den goda idén att kolla på Hemnet, där har de ju även rumskategorier att inspireras av. Kollade på några bilder, helt ok, en, två till, och sen hittade jag en drömbild! Går till objektet, och tror ni inte att på tio bilder i frimärksformat så har jag vaskat fram ett SLOTT för 35 miljoner, på en egen ö, med allé till ingången. Jag baxnar och blir så sur att jag inte ens tänker sätta in några bilder på det här. Ni kan ju tänka er själva. Men för det priset så får man mycket hus för pengarna. (För en tiondel får man 83 kvm i Vendelsö.) Jag får visserligen medge att hela stället var rätt bedagat, i alla fall möbler och gardiner. Och på en vägg i hallen hade färgen släppt på några ställen. Så you get what you pay for.

Men nu var det så att jag skulle ha en liten sak att ställa i en knöfull, liten lägenhet. Inte ett slott.

Det suger att ha slottssmak och lägenhetsplånbok.

Och förresten har jag massa ideer. Helst en drinkvagn, det har jag haft nippran på länge, fast i krom och med växter på. Eller en sån där gammal byrå med marmortopp och intarsia. Eller ett vitt gustavianskt sidobord med en lampa med blå elefanterlampskärm från Svenskt tenn, eller en ananaslampa för 1 900:- som jag råkade se igår. Men det ska vara nåt litet. Piedestal låter förfärligt osexigt. Och kan man inte ha så stor grej att det kan få plats två saker på? Kanske ett vitt halvmånebord, det har jag ju suktat efter länge, och en lampa och en växt. Får fortsätta att kolla på Blocket. Efter sidobord, inte slottsinredning.

Dessutom är problemet inte omedelbart överhängande. Den där tomma platsen ska nämligen få en gran så fort som jag kan förhandla in den från förrådet.

Inga kommentarer: