Var vill jag bo?

If you could live anywhere, where would it be and why?

Här, hemma. Jag vill faktiskt helst bo här. Jag har blivit mindre flyttlysten och mera hemmakär. Plus att det ska till tre magiker om vi skulle kunna flytta nånstans. Även om mikael har gjort stooooooorverk i helgen.

Men jag skulle vilja bo på sardinien i april, maj och juni. Sen hemma i juli och augusti, med  ytterdörren och balkongdörren öppna för skönt tvärdrag. Sen vill jag bo på sicilien i september. Oktober och november skulle jag vilja bo i new England, gärna Boston. De första tre veckorna i december skulle jag vilja bo i Salt Lake City, med sån underbart överdriven men ändå vacker och inte minst musikaliskt trevlig tid. Sen hem för jul och nyår. Och sen har jag januari februari och mars på mig att swoosha ner för backarna i goa gamla Sälen. Och självklart är jag frisk. Men jag behöver inte arbeta och har ändå pengar till allt detta. Just det är väl inte så friskt/realistiskt.

Veckoresor, eller tvåveckors, skulle jag vilja ta till en massa ställen. En helg i Budapest, Paris, Barcelona, Trosa, Lund, Göteborg! Sen lite längre vistelser, långhelger, på slott i Tyskland, Frankrike, och kro i Danmark. De gamla badorterna i Polen. Italien, lago di Como, lago di Garda, lago Maggiore, Milano, Venedig, Burano, Pisa, Rom och Neapel såklart, Capri, amalfikusten, Cinque terre, Positano, Toscana, har mer saker jag inte sett på Sicilien, typ hela östra sidan med vulkanen Etna och Taormina och flera städer. Sen vill jag se ett äkta munkkloster, kanske få bo där med Mikael några dagar och inte säga nåt men gärna lyssna på de andra. Och äta deras mat.

Ja, jag vill väl också till karibien. Är mera en karibientjej än en asientjej. Hört för mycket om ödlor. Annars är jag intresserad av Indonesien, Filippinerna, de där höga tornen, kanske Australien, men hur ska man orka den resan?! Japan och Kina vore coolt.

Men för övrigt så verkar både Bahamas, Jamaica, St Lucia och kanske en kryssning trevliga alternativ.

Kan väl tillbringa två veckor med att kryssa kanarieöarna också. Dem vill jag också se mer av. Sen gillar jag Kreta tror jag, och absolut att jag vill till både Azorerna och kap verde. Om saker inte vore så politiskt olämpliga ville jag också gärna prova ett helt gäng länder i nordafrika förutom Egypten, Marocko, Algeriet, Tunisien.

Självklart vill jag på pilgrimsfärd i Israel, och gå där Jesus gick. Men numera kanske den upplevelsen karaktäriseras bombas där Jesus gick. Inte lockande just nu, men egentligen, såklart.

Sen hade jag velat åka i en extremt bekväm husbil på nån lång och vacker väl i Norge. Och i en cab mellan Helsingör till Köpenhamn, Strandveien. Fast inte pressa gasen så utan att man har tid att glo på husen och utsikterna.

Sen skulle jag vilja åka på mc-semester. Kanske till Trosa.

Och mördarmiddag på Häringe slott.

Och 102-årsfest på Ludvigsbergs herrgård, eller på Sundby gård.

8 kommentarer:

Sara sa...

Check på en i alla fall. Två till och med eftersom jag också är rätt hemkär.

Monnah sa...

Trevlig läsning! "Home is where my heart is" har jag kommit fram till. Därmed inte sagt att jag är helt tillfreds någonstans...

Sara sa...

Lite såhär också: Dit du går, går också jag. Hoppas L går till ett trevligt 1600-talsslott.

Anja Olergård sa...

Ja, det var fint sagt. Hoppas inte mikael går nånstans, men hoppas han tapetserar om och bär hem ny soffa. Och planterar vårväder i blomlådor. När behöver man börja skämmas för att ha gammal ljung på balkongen?

Anja Olergård sa...

Vårväxter!

Harriet Klarin sa...

Just say the word när ni vill ha hjälp av gammelfar med tapetsering/målning. Vi har vanan inne nu efter 10 dar i E:s hus. Man blir glad av förändring, även om det inte hjälper så länge.
modren, tillbaka i selen

Anja Olergård sa...

Tack! Jag vacklar å vacklar, men ska nog nå fram till ett beslut till slut.

AL sa...

Jahapp. Insåg just att jag kasnke borde skæmmas før att ha gammal ljung på balkongen.

Men, rent teoretiskt ær det væl fortfarande vinter æven om det råkar vara vældigt milt? Eller måste løkblomster fram nu? Nu fick jag att gøra.