Tvehågsen

Idag pekade den i eftermiddagssolen placerade utetermometern på 18 grader. Nu säger telefonen att det är +2, men risken för snö är inte förbi. Alla pratar om hur de längtar efter vår.

Så här hade jag det idag. Skulle klä på mig, nytvättade mysbyxor och en avantgardistisk sweatshirt, dvs leopardmönstret är i grått och beige och den är längre bak än fram och har sån där sne skärning på ärmarna. Jag har glömt alla ord. Leopard tog mig en minut och ändå vet jag inte om det är rätt. Var var jag? Jag skulle klä på mig, hade underkläder, tog på mig mysbyxor. Blev för varm. Vek ihop byxa och tröja för de var nytvättade, la tillbaka dem i högen med ren tvätt i badrummet (ja, den lär ligga länge...) och tog nåt mindre varmt ur högen, en top med 3/4-ärm och knyt bak (som man får hålla upp annars kissar man på det) och mina skönaste såna där leggins, heter det det? Lugn, toppen är en halv klänning, så man ser inte jättemycket för mycket, inte massa daller i alla fall. Sen lagade jag mat. Det är en rolig historia. Hjälpförenkngen mailade och frågade om några kunde laga middag till en familj som varit med om en bilolycka och kvaddat bilen. Jag pratade med Mikael om det och insåg att min entusiasm (jag vill hjälpa till) hade talat före mitt förnuft (du ska få hemtjänst för dusch, du orkar inte laga middag). Men som väl var hade jag lugnat mig och insåg såklart att jag inte klarar det. Men sen fick jag ett mailsvar i stil med Tack, onsdag blir jättebra. Då förstod jag att jag hade erbjudit mig redan. Ville inte låta Mikael lida för det, så jag tänkte göra en enkel tonfiskgryta. Men så började jag bli storvulen och skar ner zucchini, lök, purjolök, vitlök, paprika förutom tonfisk, tomatsås och mejerivaror. Så plötsligt blev det jobbigare än jag räknade med (mitt fel) och så smakade det inte som det skulle, och så var kastrullen så full att det knappt gick att blanda. Men det blev nåt i alla fall.

Och nu har jag ingen aning om vad jag hade tänkt att det här blogginlägget skulle handla om. Får kika på rubriken och kategorin så kanske jag kommer på nåt. Vänta gärna kvar, jag är oftast för snabb för mitt eget bästa.

Jäpp, där har vi tråden igen. Lagade mat, fick klä av mig först toppen, sen när jag tvångsvilade på en stol drog jag ner byxorna också och så åt jag i underkläderna (så konstigt) och när jag var så pass oklädd och ändå varm efter matlagningen, så tänkte jag Just det, det är såhär man kommer att må nu tills i september. Fryser på morgonen, klär på sig, äter nåt, svettas, klär av sig, blir lagom, börjar frysa, klär på sig, är lagom, äter, blir varm, klär av sig, blir lagom, blir kall, går och lägger sig. Ett ständigt av- och påklädningsarbete och dessutom en känsla av svett under brösten som inte går bort förrän i oktober.

Jag vill för sjutton inte ha nån vår. Jag tar tillbaka allt!

Och som den riktiga dödsstöten är det nu 24 grader i sovrummet istället för de vintervanliga 23,2.

Nu börjar svetten.

Inga kommentarer: