Vad kostade det?

I maj förra året framkom att Paolo Macchiarini hade ljugit i sitt cv, ljugit om framgången på sin forskning med konstgjorda luftstrupar som har fått fyra personer att mista livet, ljugit om bröllop och om att han är påvens läkare. Detta framkom i maj förra året.

Idag har han fått sparken med omedelbar verkan.

Idag?! Varför först närmare ett år senare? Är det rimligt att han ska undersökas så länge innan man är säker på anklagelserna? Jag blir upprörd och tänker att man får rätt mycket forskning för en professors lön i ett år.

Så blir jag också rätt upprörd av att ett patienthotell för cancersjuka har utrustats med tapeter för 20 000:- rullen. Den som drev hotellet gick back med 500 000:- i månaden, men konkade, så nu ska landstinget ta över. Inget ont om cancersjuka i sig, men det är ju helt orimligt att de ska få bo på lyxhotell på landstingets bekostnad! De pengarna kan gå till forskning och upplägget lyxhotell på landstingens bekostnad är hursomhelst omoraliskt.

Förresten hade jag bestämt mig för en hemtjänstutförare. De var också en av de tre som kommunen nämnde som populärast. Men de har nyss gått i konkurs. Så glad att Mikael hjälpte mig att kolla på några av företagen jag valde mellan. Men nu får jag börja om från början. Det blev bara ett alternativ kvar från den här omgången, så det är knöligare än jag trodde.

Inga kommentarer: