Överdrifter

Jag har ju en förkärlek för överdrifter. I lördags utsattes svenska medier för en dos-attack, dvs de fick så mycket skräp på sig att ingen kom åt det verkliga innehållet. Vem gjorde det? Varför? Symbolgärning eller döljer man det verkliga syftet bakom medie-attacken? Kommer ryssen snart? Jag har alltid nära till närmaste konspirationsteori.

Inte blir det bättre när Mikael kommer hem igår med oförrättat ärende för att Nordeas internetbank och allt som hör därtill låg nere. Inte bara hans visa-kort var obrukbara, själva banken kunde inte säga om han hade pengar eller inte. (Om han har pengar, men banken inte kan se dem, är det som att han inte har några.) Inga tidningar, inga pengar.

Och så hade några diskuterat att de får restskatt. Jag blev lite nyfiken, för jag brukar få tillbaka 6 000:-på skatten. Men jag kunde inte logga in på Skatteverket! Inga tidningar, inga pengar, ingen skatt. Ryssen kommer inte, han är redan här!

Och så ovanpå allt detta, som man kan vara lagom eller mycket rädd för, beroende på sin läggning och intelligens, så sprängs det på viktiga platser i Bryssel. Folk klickar i att de mår bra på Facebook. Jag har varit släkt med en, och bor fortfarande granne med systern. Motsvarande några skolklasser är döda, hundratals är skadade.

Jag tror inte han med håret är särskilt medveten om att det finns civiliserade länder här borta, men om nån påtalar bombdåden för honom vet jag vad han kommer att säga. På ett ungefär.

Och trots att vi kämpar emot det slutna, religiöst fanatiska, omedkännande samhället så får man inte ha med sig en nagelklippare på flyget för det är ett terroristvapen. Visst ändrar terroristerna vår värld. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Jesus sade älska alla, men det är inte bara så lätt. Nuförtiden måste man skydda sig mot våldtäktsmän och våldsverkare. Jag sover aldrig utan larmet på. Så mitt eget lilla samhälle har blivit slutet, icke-välkomnande.

<3 till Bryssel.

2 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Jag blir trött, arg och förtvivlad över dessa många terrordåd. Islamiska staten har tagit på sig detta i Bryssel, som om de var stolta. Och självmordsbombarna kommer direkt till paradiset.
Tänk vad de ska bli förvånade när de vaknar upp i Valhall, som min k bror brukar säga. Och där blir de serverade griskött.
modren

Monnah sa...

Ilska och vanmakt. Att det dessutom sker utan förvåning från något håll gör det ännu värre. Grrr.