Lite av varje

Jag skrev visst rubriken igår men nu har jag glömt om jag hade nåt att säga.

Har lite ont i magen för Mikael är inte frisk än. Han var sjuk i två veckor, gick och simmade igår och tyckte det var jätteskönt, men mår dåligt idag. Gissa om jag tänker TÄNK OM JAG HAR SMITTAT HONOM?! Infektioner som inte går över är ju lite inbäddat i min hjärna under _blink, blink_ DANGER DANGER. Men nån i brf-föreningen sa att han hade inte känt sig pigg förrän efter två månader. Så det är väl en kraftig rackare. Kanske ska försöka få Mikael att vaccinera sig nästa vinter. Stackarn. Och jag blir stressad när han inte orkar, för då måste jag göra saker själv som jag hade behövt be honom om hjälp med. Jaja, hoppas han hämtar sig till imorgon, och så får han skjuta upp det där med träning lite till. Fast, förlåt jag ska inte avslöja andra. Men han berör mig så, både på gott och ont såklart. Det är ju vad kärlek innebär. Att man oroar sig också.

Jag har visst råkat köpa massa dvd:er. Så bra, för vi sorterade ut och slängde alla förpackningar och stoppade in bara filmerna i en typ pärm. Och så kommer jag med tio filmer till. Men de ska bara tittas på och sen slängas. Rea på Ginza.

Mikael hade hört nåt radioprogram om mat i film, och hur mat inte har samma roll i Sverige och svensk film som i t ex Italien. Och så nämnde de kommissarie Montalbano, som sitter på sitt hemmahak och ibland, om ett fall går riktigt dåligt, så får de ta ut maten igen för han har ingen matlust.

Likadant är det i böckerna om kommissarie Brunetti i Venedig. Han pratar alltid med frun om vad det ska bli till lunch och middag (de har lunch två timmar när alla går hem och mamman lagar en hel måltid???) och om hon inte kan göra svamprisotto eller... Nu glömde jag vad det är han gillar så. Gryn, som kokta blir en massa, som man skär, tror jag. Och ibland när de är ute och utreder måste de gå och ta ett glas vin och fundera på saker. Jag älskar verkligen italiensk mat, italienska deckare, och kombinationen av de två. Pizzan på bilden ska tydligen vara äkta italiensk.

Jag hade tydligen köpt en dansk deckare på rea på Ginza. Försöker skära ner på slösurf så jag får lite ork till huvudet, för jag längtar så fruktansvärt efter att läsa. Vi får se om det går, eller om jag får fortsätta med serier. Fick hem 1-3 av Good wife, samt Bletchley circles första två säsonger. Okända för mig, men kostymer och spänning är väl perfekt.

Jag får ju inte skriva så här lång tid efter att jag tagit sömnpiller, för att jag tappar det lilla omdöme jag har kvar. Kanske skrev jag nåt heltokigt igår som jag var klok nog att radera, och så blev bara rubriken kvar.

Tack för att ni läser min blogg. Det är mycket blaj i den, men det är en viktig outlet för mig att få skriva om mitt liv och hur jag har det. Dessutom måste jag bara skriva, även om jag inte klarar av att tänka ut böcker nu, så utövar jag ändå mitt "yrke" i väldigt små mått. Och ibland när jag lyckas med nåt inlägg så blir jag glad för er skull, kanske får ni en fin bild på en get eller en blombukett, eller några goda nyheter om att min förstoppning har minskat. Som ni kan glädja er åt alltså. Mm, just så.

Ja, det är nog dags nu. Lång dag. Ramlade nästan i duschen, för tredje gången i rad.

Har inget nagellack på mig. Känns oerhört tragiskt.

Men annars är det mesta riktigt bra!!

Och jag har säkert åtta göra synonymer... Nej, vad heter det när man kallar sig Freja Gullspång istället. Det heter inte synonym ju. Whatever, både banken och hjärnan är stängd. Magen kurrar, så jag går upp och tar ett päron. Mmm!

1 kommentar:

Sara sa...

Vi har ju haft en helvetesförkylning (ok, influensa kanske) sedan innan nyår och L har haft ständigt täppt näsa och fått ont i halsen jämt och samt och dessutom varit tungandad vilket han aldrig någonsin varit förut, så smittotanken har funnits här med kan jag säga. Men årets variant tar visst dryga två månader att hämta sig från, det har nån sagt till mig med. Fast jag oroar mig förstås ändå. Tänk om jag smittas!?