Alla älskar Billy

Gillis Lundgren designade bokhyllan Billy. Den produceras i en takt av 15 i minuten. Nej, nu minns jag inte, fast det var det sista jag läste innan jag öppnade blogger. Minns 15, och det borde varken vara i sekunden eller i timmen. Hur som helst, Gillis Lundgren blev 86 år och har alltså nyligen gått bort. Jag minns hans namn från ikeakataloger i mitten av 80-talet, när jag började bli intresserad av inredning.

Det var även han som knäckte idén med platta paket, när han tyckte ett bord tog för mycket plats och man skulle lägga benen löst i paketet.

Ni kan läsa den korrekta versionen av allt jag har minnts (?) fel på ikeahacker.com, där det även fanns en ljuvlig bild som jag inte lyckas spara och sätta här. Så kolla gärna på ikeahacker. Deras statistik kommer verkligen att gå genom taket om de får dit folk från min blogg också...

Tack för ordet!

Och tack Gillis. Känner för att byta till vita Billy här hemma för att hedra dig. Och för att jag älskar nytt.

1 kommentar:

En långvarig förkylning sa...

Och vi som försöker avveckla två vita Billy, inte för att vi inte gillar dom utan för att min ateljé inte längre behövs och inte heller alla grejer som finns i dom hyllorna. Men vi orkar inte avveckla så mycket så vi ser när det blir. Två vita blir kvar, och så har vi 6 mellanbruna med glasdörrar i vardagsrummet fullproppade med böcker. Älskar bokhyllor.