Varken hackat eller malet

Ska till Sköndal imorgon. Redan när jag var där förra gången, i torsdags för två veckor sen, hade jag behövt duscha fast orkade inte. Ja, nu kan ju den kloke dra sina egna intelligenta slutsatser om vad jag både försöker säga och försöker låta bli att säga. Och för er med me, vars intelligenta tankar helt utan er förskyllan har flytt sin kos, kan jag meddela att jag inte har orkat duscha sen dess, alltså på minst två veckor. Och är ytterligt tveksam inför morgondagen. Det är lite förnedrande. Sover så dåligt nu så det blir ännu värre med orken. Så för att inte känna mig hemskt deprimerad över mitt ofräscha jag, så målade jag naglarna ikväll. Lättare att göra det i soffan. Kunde man duscha i soffan vore jag superfräsch. Ja, jag tyckte det var en bra idé, att visuellt stjäla uppmärksamheten från gammal tant-lukten. Jag skojar inte, det luktar mormor i min garderob! Scarfen är värst, man kunde ju tro att de skulle lukta parfym, men nej. Jag har inte varit för stadig på handen heller, med måleriet alltså, men räknar med att det värsta försvinner imorgon vid en rejäl handtvätt. Och jag borde tvätta håret. Eller så gör jag skäl för namnet svårt handikappad och kör med håruppiggande fuskmetoder. Imorgon kan bli rekord i allt möjligt. Tänk om de kommer på att de bara ska söva mig djupt en liten stund. Vilket utmärkt vårdbesök!

7 kommentarer:

Sara sa...

Det är verkligen inte kul när man måste ut bland folk o inte kan duscha. Så var det i våras när jag skulle arbetsträna. Förnedrande är vad det är. Fast våtservetter funkar hjälpligt så blir det inte samma sak.

Naglarna däremot blev helt ok för att vara darrhänt, 75% perfektion är inte att förakta, tänk om det hade varit 75% av färgen som hamnat på varje nagel istället. Fast då hade det verkligen tagit uppmärksamheten från duschbristen.
Lycka till idag!

Monnah sa...

Jobbigt! Och dina naglar ser jättebra ut. En dag i förväg är perfekt just av den anledningen att det om hamnar lite vid sidan om kan gnuggas av. Lycka till i morgon!

Harriet Klarin sa...

Seriös fråga angående nagellack. Jag brukar aldrig använda det för att jag är för lat att ta bort det. Och så undrar jag om jag inte är för gammal. Såg en 65-årig tant i kyrkan idag med knallrött nagellack och gillade det inte. Men jag tycker att dronningen är snygg i mestadels rött nagellack.
Så min fråga är: På lördag ska jag tala i kyrkan inför ca 500 personer. Jag kommer att stå i talarstolen och naglarna kommer att synas. Visst skulle det se enbart larvigt ut med nagellack på en 70-årig konservativ skata?
Jag vet: det är ingen 10 000 kr-fråga. Jag förbereder mig däremot till tänderna så att jag förhoppningsvis kan säga vettiga saker i 10 minuter.
Men ändå tycker jag det skulle vara kul att höra vad ni yngre tycker. Patetiskt att ens fundera på nagellack? Ska ha fd Anjas knallröda kavaj på mig tror jag. Älskar färg som sagt.
modren, 70

Anja Olergård sa...

Klart du ska ha nagellack. Jag hade tänkt erbjuda dig nåt av mina, har några som inte är så mörka. Men om du ska ha klarröd kavaj kan du inte gärna ha muted pinks på naglarna. Men nagellack är annars mitt bästa skönhetstips. Smink i ansiktet ser man oftast inte själv, men naglarna har man framför sig, och ser hela tiden, och då kommer man ihåg hur snygg och kvinnlig man är. Man för sig liksom snyggare när man har nagellack. Du kan ju annars bara ha genomskinligt på dig på lördag, så ser du i alla fall själv att du är fin. Om du kommer hit kanske jag kan sminka dig lite, och locka? Om du klarar det. Har du nåt riktigt starkt att ta om du har ont?

Sara sa...

Klart du ska ha nagellack! Finns väl ingen ålder där ett välmatchat nagellack inte ser välklätt ut?

Harriet Klarin sa...

Jag värjer mig nog mot att verka fåfäng. Som gamla kvinnor som visar upp sin rynkiga cleavidge ungefär, fy och usch.
Och jag ÄR inte fåfäng men blir glad av skönhet och färg och entusiasm.
Jag tror faktiskt det ligger nåt i att man får självförtroende av nagellack eftersom man själv ser det. Måste nog testa.
Och får jag rampfeber så ska jag föreställa mig åhörarna enbart iklädda nagellack.
Och ingen ansiktsmålning tack, Anja, lite läppstift will do. Krullar håret gör jag själv.
Jag tror jag klarar mig med Ipren på lördag.
Tack för att ni är så goa och förgyller mitt liv!
modren med bara en krycka idag

AL sa...

Jag tycker precis som Anja att modren bara ska ha genomskinligt på sig på lördag, med den röda kavajen över. Då behöver du inte oroa dig över vad du ska säga, eller nagellacket för den delen. Ingen kommer notera något annat än klädseln.

Nagelputs och lack tillhör dock inte samma kategori som dekolletage i min värld. Det tillhör snarare samma kategori som att föna håret eller putsa skorna; detaljerna som gør skillnaden mellan hel och ren respektive välklædd. Till hemmalivet lackar jag aldrig, men ska man klæ upp sig lite, till framträdande, fest eller viktigt möte så blir det inte komplett utan naglarna. Førutsatt riktigt færgval och att man har mer färg på naglarna æn fingrarna. Sjælv har jag bara ljust rosa, næst inntil genomskinligt, men anser att færgvalet hænger ihop med med klædval, inte ålder. Samma kavaj och kjol blir mer vælklætt med frisyr, læppstift, blank sko, och nagellack. Det gradskillnader som ändå gør hela skillnaden.

Om man orkar. Det gør man ju sällan förstås.