Lillprinsdopet

Jag tänker inte kommentera själva dopet, dvs om Nicolas skrek, att Leonore höll på att välta dopfunten när hon för  femte gången sprang runt i kyrkan, eller all Estelle visst hittade en napp åt sin nya skrikande kusin (dagens bästa!). Nej, jag kommenterar bara kläderna. På damerna. Killarna är tyvärr fullkomligt ointressanta. Att kommentera, kanske inte att glo på.

Så, den första frågan är vilken av våra prinsessor som var snyggast. Flera, även internationellt säger Sophia. Färgen är Pantones innefärg nr 1, hon klär i den, men hennes spanx syns för mycket. Man ser en linje långt upp på benen, och klänningen fastnar på den. En sidenklänning (från Gucci för ca 20 000:-) är inte lätt att se slät ut under. Jo, visst var den snygg, väldigt snygg till och med om man fick titta närmare på detaljerna. Och skorna var full pott till, även om jag inte köpte huvudbonaden.

Däremot ser det ut som om hon har opererat sig i just den här klänningen. Har man varit med i Paradise Hotel och dessutom varit glamourmodell, så är behagen antagligen inte äkta. Men i den här klänningen syntes det lite för tydligt. Tycker jag.

Victoria var klanderfritt klädd. Underbar färg, underbart snitt, cool hatt i tantmodell som är så inne. Full pott utan att dra allas ögon åt sig. Och gullig bebismage. Och pli på barnet.

Däremot förstår jag inte varför alla barn ska ha kritvita strumpbyxor till benvita kläder. Tycker inte det är snyggt.

Madeleine. Vid första anblicken verkade blommorna i håret inte höra ihop med klänningen. Först när man ser hela klänningen ser man nederdelen i magenta, och de mörka skorna. Då får huvudutsmyckningen sin förklaring. Men ser man bara från midjan och upp fattar man inte hur den hör dit.

Klänningen är annars en Valentino för ca 27 000:-. Skorna kostade 4 500:- och hur vi än gör blir dopet dyrt. Mat för 90 pers är inte heller billigt. Jag frågar snålt om apanage eller maken betalar. Eller pappa. Jag tvivlar starkt på att dessa barn kommer att bli särskilt svenska, så tronföljdsordning osv kan ju diskuteras, men ja, det här skulle ju bara handla om klänningarna.

Madeleine rockar sockorna av varenda en! Djärvt mönster, behagliga färger på henne, hon ser smal och sval och oerhört vacker ut. Det där har hon planerat länge, antar jag, och det blev full pott!!

Silvia brukar sällan vara särskilt intressant längre, bara korrekt och fin. Men inte mer. Så ock nu.

Prinspappans familj däremot har inte lyckats köpa smak för sina pengar. Mamman såg ok ut i blå kappa, men eftersom den gråa klänningen syntes hade man väntat sig att få se den också. Kappan var modern i snittet, men inte klädsam. Man får ha bmi på högst 17 och vara minst 1.80 för att klara en lådformad kappa. Hon får bara ok.

Den ena syrran var så tråkig att jag inte ens orkade ta fram ett kort.

Den andra syrran var snackis, av fel orsak. Det där röda hon hade på huvudet var anskrämligt. Hjälp.

Sen var det några politiker, Anna Kinberg Batra och Ebba Busch Thor. Innan Batra tog av sig kappan fick hon full pott. Och Thor borde haft en mindre somrig klänning, alternativt haft kappan på, den såg jag dock aldrig så jag vet inte om det blev sämre eller bättre.

Kvällens vinnare, förutom huvudpersonen/prinsmodern som nog har lagt många slantar på att se megasnygg ut, var dock prinsessans goda vän Louise Gottlieb. Hennes karl ser något fjantig ut och gör att jag tvivlar på hennes omdöme, men klänningen var en ren tiopoängare!!! Det är den vita spetsklänningen. Och Vicky Magnusson i blåmönstrad klänning såg fantastisk ut!!!

Efter bröllopet blev ju best man Cedric ihop med den goda vännen Andrea något, hon som gör om lägenheter i tv och har ett litet ärr i ansiktet. Det har man inte hört om på länge. Och jag hade väl förväntat mig att min best man också kom på mina barns bemärkelsedagar. Fast de kanske inte får ledigt från jobbet.

Jag lyckas inte flytta bilderna till rätt ställe i texten, och när jag börjar skriva text under bilderna försvinner de. Det här inlägget har varit skumt från börjat, tekniskt sett alltså. Så det blir text först och sen bilder helt i oordning. Så kan det bli.

6 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Ah vad stiligt! Den ena snyggare än den andra. Men min enkla fråga är: hur i allsindar kan de gå snyggt utan att ramla med de där höga, smala klackarna?
modren

Sara sa...

Du är för snäll!
Ljusblå morgonrock passar sig bäst hemma i badrummet när man lackar tånaglarna. Och den där syrrans röda sak är ju en sån man sätter på påskägg!
Och Busch Thor har vridit KD till främlingsfientligt flyktingbromsande parti, så henne bojkottar jag, även om jag tyckte klänningen var söt och hon hade åtminstone inte ljusa skor till.

Anja Olergård sa...

Batra hade en ljus kappa på några av bilderna och då kändes skorna rimligare.

Annars håller jag med du, det var en gammaldags badrumsmatta, den där ljusblåa.

Anja Olergård sa...

Badrumskappa.

Monnah sa...

Fina kläder! Jag kände mig fin då jag gick på bröllopet i lördags tills jag såg bilder på mig själv. Fast då sa jag till på skarpen att jag skulle sluta trasha min närmaste vän... Det där med kamera och kroppar och sådär. Att det ska vara så svårt!

Anja Olergård sa...

Ja, visst är det orättvist att man i spegeln inte ser lika bra ut som i huvudet? men jag tränar mig på att hon i spegeln ska få mindre att säga till om.