Små sjuka barn

Det finns bara en sak som är värre än små sjuka barn och det är små svältande barn. Så ett mail som börjar Oskar ER är inte ljuvligt men det kunde vara värre. Det verkar som om Oskar (den svenske tvillingpojken, såklart) ärvt några av sin fars sjukdomar. Den här gången var det nog pollenexplosion och påföljande astmaattack som skrämde till och med läkarna.

Jag tänker på Johan som barn, som var så tyst och tålig när han fick sprutor, sa mamma. Undrar vad som försiggick i hans hjärna och hjärta. Han hade över trettio öronflammationer. All antibiotika tog kål på hans mage, så när han fick magsjuka (från andra ungar som spydde på morgonen och åt pannkakor till middag, jo tack) gick det aldrig över utan han fick läggas in på sjukhus med dropp. Dessutom hade han både astma och krupp. När nån unge snorade lite, så fick mamma och pappa sitta med Johan i het ångande dusch hela natten. Och han gick ändå inte på dagis! Det hade nog tagit kål på honom.

Ja, stackars Johan, och stackars lille Oskar, med slangar och masker och grejer. Han har redan legat på sjukhus i år. Och han är bara ett.

Han slog en snygg golfsving med klubban i Benjamins skalle dock. Och så försöker han trösta honom när han ser att han fick ont. Hela världen i ett tjugosekundersklipp.

4 kommentarer:

AL sa...

Ja, den som sa att "den friske har tusen ønskningar, men den sjuke har bara en" hade næstan rætt. Den friske førældern med ett sjukt barn har också bara en enda ønskan. Så dærfør sitter man dær i duschen hela natten, behärskar sin sorg under barnets cellgiftsbehandlingar, sover ute på altanen nætter i stræck mitt i Tromsøvinter med barnet i overall i sovsäck.

Fast nu kom jag på ett addendum till. Den magsjuke førældern med magsjuka barn har också bara en önskan. Døden.


Sorry, galghumorn ær svårare att tvätta bort æn tigerns rænder.

AL sa...

Hoppas att Oskar mår bættre snart... och att det bara var lite skræmselhicka såhär i starten och att det mesta växer bort.

Harriet Klarin sa...

Vissa saker vill man inte att ens barn ska ärva.
Man får bara hoppas att positiva arvsegenskaper överväger.
modren

Anja Olergård sa...

Han såg ju i alla fall ut att ha en bra golfsving...