Dagens vår

Mikael köpte balkonglådor och blommor igår, ja, i lördags alltså, och hade satt ut den ena lådan på prov och tog in den för att plantera växterna ordentligt. Jag tror han sa att han hade köpt -- speciellt frågat efter -- frosttåliga blommor. Jag tyckte det lät lite överdrivet, det är ju ändå mitten på maj.

Men lo and behov, nu är det 3 ynka plusgrader. Min väderapp säger dock att det Feels like -1. Så han hade inte fel.

Men jag är så storsint att jag kan ta det. Särskilt som jag inte ägt en trädgård i hela mitt liv, bara bott i mammas & pappas trädgård, och så nu, när vi har en gräsplätt och lite buskar. Ja, buskar på tre ställen, och tulpaner på framsidan men dem gör vi inget åt. Jag har aldrig varit vaken när nån har klippt buskarna, men jag misstänker att Bosse, vår gamle fine granne som är död, har haft med saken att göra, för sen han blev sjuk har ingen... noppat säger man inte, klippt ner rosbuskarna. De ser lite vilda och stora ut, jämfört med förr om åren när de har börjat sin vår nästan nere vid marken. Vi får se. Jag hade tänkt läsa mig till om vi behövde klippa dem, men nu känns det för sent och jag orkar inte. Ska köpa behå på tisdag, här ryms inga rosor.

Sov gott. Jag känner att jag är väldigt hetsig och snabb, så jag ska försöka lugna mig så jag kan få min värdelösa sömn som ändå betyder precis allt! Om John Blund är färdig med er ropar jag hit honom. "Titta, kom och titta..."

P.S. Jag ska fråga Mikael imorgon om han vet var Bosse är, eller ligger begraven, så kanske vi kan ge honom några växter som tack. Jag brukar inte sakna grannar som dör när de är gamla, men sen Rob dog är jag hur blödig som helst. Mikael grät till och med på begravningen. Bosse var speciell. Han ska få blommor!

1 kommentar:

AL sa...

Till och med jag tycker Bosse ska få blommor, han verkar ha varit den sorten som verkar i det tysta men skapar en trivsel som bara kommer av att någon gör det lilla sista som ingen annan orkar med.