Heter det brittsommar?

Idag har vi haft 23 grader och jag åkte utan strumpor i skorna till lilla Ica för att hämta paket. Jag hade ju tappat min favoritparfym i golvet på min födelsedag och nu har jag köpt en ny på tradera.

Jag hade också, dagen till ära, min finfina scarf från AL och den 3/4-ärmade jackan som passar perfekt till.

Och så har jag köpt en ögonskugga från lancome för en spänn, plus frimärke, och den är så mättad av färg och len i konsistensen att jag nog aldrig tänker gå tillbaka till lågbudgetsmink, förutom isadora nagellack.

Och jag är så nöjd med mitt långväxta hår, som man bara tvättar, kammar, ruskar, sätter upp och glömmer. Särskilt nu när det torkar när man går ut. Så behändigt.

Nu börjar det däremot bli kallt även på baksidan som vetter åt väst, så jag tror jag går in. Men fatta vad underbart det var att sitta ute och inte ha strumpor!! Jag fick mig en skvätt sommar till, på kometen också. Det är så tråkigt att gå från baddräkt till handskar och halsduk, som det nästan blev den här sommaren. Så de här dödsryckningarna är jag hemskt tacksam för!

Fast jag kan inte komma på vad varken Indian summer eller brittsommar betyder.

P.S. Jag hade rätt i min magkänsla att båda koncepten syftar på sommarvärme på hösten.

Då är ju frågan bara om det verkligen är höst nu.

Det finns nog några strumpvägrare kvar på facebook, men jag är inte med i den klubben. Jag är för mesig. Fryser man så fryser man, och då klär man på sig.

4 kommentarer:

Sara sa...

Brittsommar infaller väl i oktober, runt Birgittadagen? Det här är nog bara sommar.
Piffigt som attan i alla fall!

Stina sa...

Vilka fina bilder!!

AL sa...

Och det roligaste ær att nær jag nattammade så fattade jag inte vad du hade på magen. Och varför du hade så stor gravidmage plötsligt. Stomi? Eller hade du en djurhud, eller vad ær det hon har på sig?

Hunden. Det var hunden man såg på bilden.
Ibland e man bra trøg.

Anja Olergård sa...

Om du är "bra trög" så passar du ju bra ihop med den däringa hunden.