Inte lätt att lita på

Jag är ju i den prekära situationen att jag inte har nån läkare. Min läkare i borås (i 10 år) är död, min vårdcentralläkare sen sju år har slutat, Anders österberg tar 3500:- per besök och jag orkar ändå inte åka till Mjölby. Min neurolog inne i stan har jag aldrig pratat me med.

Men man får väl hoppas på tur och bara gå dit, till vc alltså. Men hur ska man förklara 20 års sjukdom som påverkar alla kroppens system på en kvart?

Men så hörde jag att min kusins barn hade gått dit för att kolla upp sin glutenintolerans. Det hade läkaren aldrig hört talas om och ordinerade prov på tsh, t3 och t4. De är ämnesomsättningsprover och har inget med gluten att göra.

Hur kan man inte veta vad glutenintolerans är och ha läkarlegitimation? Köpt examen från University of Barbados? Jag blir alldeles matt. Och den läkaren vägrar jag bara att gå till.

Hur ska nån få förtroende för läkarkåren med såna stolpskott?

2 kommentarer:

Sara sa...

Det var faktiskt det mest korkade på jag vet inte hur länge, det borde väl anmälas? Eller så kan vi meddela hen att det finns en handläggningsguide på viss.nu och vid akut kunskapssvikt finns Google!
Tur för oss att vi snart får en ME- mottagning!

Klarins sa...

Jag var också hos den läkaren, en rysk kvinna, och hon visste faktiskt ingenting om någonting.

Men nån i mitt hus hade nu varit på samma vc och fått nån manlig läkare från typ Pakistan eller Mongoliet etc och var jättenöjd! Ryskan är nog borta. Sörjd och saknad av ingen.

Tycker ändå att du ska satsa på neurologen i stan. Det kanske blir jättebra.

modren