Filmtajm!

Igår såg jag på en film! Det kändes väldigt längesen och var hemskt roligt, fast den var ca 2 1/2 timme lång. Det var Julie/Julia, en härlig (lagom långsam) feelgoofd-film om mat och livet. Den baseras på två sanna historier, dels om Julia Child, helt maaaaakalöst spelad av Meryl Streep, och en Julia, som lagar sig igenom Julia Childs banbrytande kokbok på ett år, och bloggar om det. Och sen blir det en film av det, och det blev det i verkligheten också, det är så mycket metahändelse över det att jag blir lite vimmelkantig.

Jag älskar ju mat och tyckte hemskt mycket om filmen. Jag älskar ju också böcker och skrivande, så detta kunde knappt bli en bättre kombination. Dessutom var kvinnoödena så spännande, ja, faktiskt fängslande, och den här filmen får baske mig 10 av 10 möjliga. Eller 9,5, för det fanns ett par saker som jag inte gillade, men så petig kan man kanske inte vara.

Ja, om ni vill se en bra film, så se denna. Tycker jag. Jag orkade koncentrera mig nästan hela tiden. Det var en mycket ME-vänlig film.

Och imorgon ska vi ut och äta, så passande. Idag blir det kinesisk biff med bambuskott och purjolök. Fast hemlagad. Mmm.

Alltså, jag har lite klädångest inför imorgon. Jag brukar bara klä mig för att jag själv och Mikael ska tycka att jag är fin. Men imorgon ska vi på Mordgåta och träffa andra, och plötsligt har jag beslutsångest. Jaja, det blir nog min röda älsklingblus från Debenhams. Den är festlig men skön, och så målar jag naglarna röda. De är så korta som nagelbitarnaglar, de håller inte för nånting, så nagellack gör dem lite mer kvinnliga.

Men jag är duktig som ligger i sängen idag. Vilavilavila.

2 kommentarer:

Klarins sa...

Jag såg den filmen på tv tidigare och fick en väldig lust att laga mig igenom mina recept. Gjorde det inte men längtar fortfarande efter det. Jag bara sorterar recepten i all oändlighet men kommer inte riktigt till skott.
Det är superroligt med mat och bakning. Önskar den hobbyn inte hade så lätt att fastna på höfterna.
modren

Monnah sa...

Jag fattar inte att jag inte har sett den här än! Den har både två huvudrollsinnehavare som jag älskar (om man nu kan älska skådisar...) och så lagar de mat genom hela filmen. Jag älskar att laga mat, jag älskar att läsa recept, jag älskar att äta mat. Måste se den så fort som möjligt! Tur att det ska bli riktigt ruggigt innesittarväder i morgon...