Sveriges sjukvård, FANFAR

Jag har en sååååååååå bra neurolog/migränläkare. Idag fick jag botox, som jag får var tredje månad, och det minskar mina migränanfall i både hur ofta de kommer och hur illa det blir när de kommer. Skulle säga att migränet är 90% bättre än förut.

Min läkare har dessutom vunnit priser i patientpopularitet.

Det kostar väl en tre hundra spänn att gå dit, men det är bara för att jag inte har varit hos några andra läkare i år, annars kommer man ju lätt upp i högkostnadsskyddet.

Däremot kostar en "dos" botox, eller Xeomin som min sort heter, 1954:-. Det vill säga en smärre kostnad på knappt 8000:-. Vad jag betalar? 1 800:- om året, och då ingår ALLA mina mediciner i det priset, till exempel migränmediciner som är svindyrt.

Om ni inte är övertygade än, fråga nån i USA hur mycket deras mediciner och läkarbesök kostar. Fast de tar väl hand om Mia. They should, eftersom Johan & Bettan betalar flera tusen i månaden i sjukförsäkring.

P.S. Läkaren lyckades till och med krångla sig runt att nästa besök borde bli när vi har bröllopsdag. Jag sa att vi gärna vill resa bort då och frågade om han kunde tidigare. Lite pyssel, och vi fick en tidigare tid. Jag är mest kär i Mikael, men min läkare kommer på god andra plats.

P.S. Dessutom var det massa japaner uppe vid Ersta sjukhus. Alla hade seriösa kameror med tunga objektiv. Stackarna, inget fint väder att turista i. Sen låg det en helt kryssningsfartyg nedanför oss. Själv vill jag hellre kryssa i Karibien.

Inga kommentarer: