Hänryckningens tid

Det har ju nyss varit pingst, även om det inte precis är så stort ståhej kring den högtiden.

Däremot tycks hänryckning vara ett tema för vår kära fru Dårpippi, den medelålders kvinnan. Hon har berättat på fejan om olika sätt hon blir hänryckt. Tycker det är en bra idé att bli hänryckt lite då och då. (Och jag menar absolut inget respektlöst mot kristna som ser allvarligt på pingst och hänryckning, särskilt eftersom jag själv är kristen, men jag tycker bara ordet gör sig fantastiskt väl även i ett lite vidare sammanhang.) Jag bestämde mig för att ägna dagen åt att tänka på hur jag kunde bli hänryckt i olika situationer, och här är dagens resultat:

1. Blev grymt hänryckt när Mikael kom hem efter en dag hos en kund. Ja, att han hade med sig kinamat hem var väl egentligen den stoooooora hänryckningen. Slippa laga middag -- wohoo!

2. Blev sen hänryckt igen när han överraskade med delicatoboll och choklad.

3. Hade en hänryckning till idag. Min svåger Rob har brutit benet och går med helbensgips. Han är överenergisk till sin läggning och jag undrade hur han skulle hålla sig vettig i hövvet när han inte kunde flänga omkring och arbeta och tänka. Ellen berättade för mamma idag att Rob hade lurat i henne (eller bara försökt???) att deras mikro hade sprängts. Att jag inte dog av skratt när jag hörde det. Stackars Ellen, hon kommer att få leva på helspänn de närmaste månaderna. En överenergisk man i gips, som bara ligger och tänker ut sätt att skämta med sin fru hela dagarna, det kallar jag ... hänryckning :)

Inga kommentarer: