Helgen i punkter

Vilken långhelg vi har haft! För det första har vi haft fantastisk tur med vädret. Jag har inte kollat termometern men det har känts som 25+ hela tiden. Nere i vårt gästrum (18 grader?) har jag sovit med collegetröja, tights, strumpor, täcke, ullfilt, samt ett sovtäcke. Men hellre bylta på mig än ligga och svettas i ett 30-gradigt rum.

I detta nu (eller för länge sen egentligen, eftersom det här inlägget aldrig blev färdigt) sitter sex personer i sofforna i TV-rummet (det var för varmt på övervåningen så efter middagen gick vi ner medan värdparet svalkade sig i den 25-gradiga poolen). Efter lite diverse trevliga samtalsämnen åkte ljudnivån ner i takt med att fler datorer användes. Nu sitter fem personer i soffan och surfar. Mamma ligger på en resesäng med en bok i handen, och pappa turas om med den granne som har intressantast dator/-innehåll. Moderna tider. Det tär att umgås socialt. Ibland måste man få dra sig tillbaka till sin egen bubbla :)

Vi har också inspirerats av skånsk musik. Särskilt En liden vid kanin. Njut den här.

Sen har vi också haft celebert besök av Käkka Dahlgren. Då njöt vi av fyrhändigt piano och Mozart satt i huvudet flera dar efteråt. Det grillades och skrattades och njöts, alldeles förfärligt.

Det har även spelats kubb några gånger. Det går lite fortare om myggen hugger.

Jag har bränt mig på axlarna. Måste ha skett i poolen. Nu kliar det bara. Jag har dock långt ifrån "Landets värsta bränna" (se bildspel med 60 eftertänkansvärda bilder).

Nu ska vi spela spel. Ellysen tog fram en chokladask. Cirkus samma mått som Katrins getingbo: 0,5 x 1m. Hoppas den räcker.
Annars måste jag säga att det här hotellet har bjudit rent kungligt!

I torsdags avnjöts olika grillade kött, "pappas" potatissallad, Pär Morbergs potatissallad, pastasallad (=Särimner som räckte i tre dar). Sen åt vi säkert efterrätt, men vad minns jag inte nu.

I fredags får man väl säga att vi åt vårt livs godaste hamburgare. Lallerstedts bea var nog grädden på moset. Och köttfärssmeten var inte att leka med, så vi tackar inte bara grillkocken utan också blanda-kocken.

På lördagen var det italiensk afton. Till förrätt melon och lufttorkad skinka (melonen var på sekunden perfekt mogen och skinkan var alldeles saftig). Sen fortsatte det med salsiccia och bönsallad, kött å bea igen, samt en rätt misslyckad tiramisu, som undertecknad hade gjort noggrannt och efter konstens alla regler, men som aldrig satte sig. Eventuellt var Savoiardi-kexen inte nog torra och sög inte åt sig av mascarponekrämen. Men å andra sidan var några av kexen så lätta att de flöt upp på ovansidan. Oh well, jag har väl tappat greppet. Har nog inte gjort tiramisu på 4 år.

Söndag efter kyrkan blev det libanesisk buffé. Typ. Grymma grillade köttfärsspett, lammkorvar, hummus, tomat-/paprikaröra som var grym, oliver (huvva!), grillade megachampinjoner, pitabröd (Hattings frysta sa Ellen, och de kan verkligen rekommenderas!) sallad med såna där frön, typ quinoa, som hette nåt jag inte minns och hade granatäpplekärnor i! Nä, nu orkar jag inte försöka minnas mer. Mina syskon har stått för huvuddelen av matlagningen och de tog också några kort. Vi får väl se om de sätter några på fejan, annars tjatar jag lite på dem, så jag kan sno.

Idag har jag suttit hela eftermiddagen i Robs arbetsrum och surfat. Det är så varmt på övervåningen (stackars Mikael sitter vid matbordet och jobbar) och jag har inte köpt nåt på eBay på länge...

Men då så. En underbar vistelse. Vi saknade Johan med familj såklart, men det är vi å andra sidan rätt vana vid vid det här laget. Grr.

Idag är det Natioanldagen och eftersom vi är i Skåne, som knappt (??) är svenskt, i alal fall låter det inte så när man hör folk prata, så åt vi bara köpepizza. Sen Stockholmsbilen avgick har Rob tidied up, Mikael har jobbat (dessutom vaknade han 05.30 imoprse och har jobbat sen dess). Ellen och jag har diskuterat Android och abbonemang, och nu tar jag mig i kragen för att skriva färdigt det här. Om sanningen ska fram får väl också erkännas att jag har bjudit på ett tiotal grejer på eBay. Bland annat ett par limegröna sandaler. Mamma säger att jag är skofetischist. Men hon har inte alltid rätt.

1 kommentar:

Stina sa...

Kan man göra tiramisu utan kaffe och sprit menar du?