Världens bästa kräftskiva!

Vi hade barnen och deras respektive här igår för kräftskiva. Jojo hade med sig såna där saker som man fäller ut och hänger i taket, samt fina papperstallrikar och inte minst haklappar och hattar! Samt några snapsvisor som var förklädda till kräftvisor. Vi sjöng glatt ändå, fast vi hade sedliga drycker i glasen.

Och maten? MATEN!!!!!!! Nybakad focaccia som IL bakat och som var underbar, J bjöd på en spenatpaj med lax och pepparrot, vi hade rökt fisk, sallad, romsås, Mikael och jag åt räkor för jag gillar inte kräftor och han tyckte det kändes onödigt att pröjsa flera hundra för kräftor, som han visserligen inte ogillar, men kanske inte har tålamod att pilla med. Jag har säkert glömt hälften men det var att alla tog med sig vad de ville ha, och bjöd på, och så stod man för sina egna kräftor. Vi har genom åren trott att Herrljunga cider inte har nån alkohol, men nu stod det 0,9 tror jag. Den var ekologisk så kanske smakade den mer, men jag tyckte nog det kan ha varit lite alkohol i den. Jag gillar inte starkt :-)

Men det var så trevligt att sitta där och äta och prata och skratta. Jag har fått mig en sån fin familj av Mikael!

Vi fick tackkort från bröllopet. Tackkortet matchade dukningen på bröllopsmiddagen, men det finaste var att både T och M skrev personliga tack under det tryckta, och de sa bl a att de gärna hade haft min glada utstrålning på festen och att jag var saknad. FATTAR NI VILKEN KOMPLIMANG!!! Och den andra personen, försöker verkligen att inte säga den å den sa si å så, skrev tack för att vi har stöttat dem och gjort det så enkelt. Det kan ju bli kris vid bröllop där föräldrarna är skilda, omgifta, omgifta, skilda, omgifta, skilda, omgifta, singel. Det kan ju bli fullt krig, men vad jag förstår så var alla vänliga och innerliga.

Sen hade Miri gjort en sån rolig lek. Hon hade gjort en Jeopardy-plan med 5 kategorier med olika frågor för 10-50p. Ämnena, folk!!! Kräftskiva. National Anthems. German Expressions. Disney. Facts abt. Germany. Hon hade verkligen slitit med frågorna och lappar och tidtagarur och ljud till frågorna om nationalsångerna. En var så klart den ryska, och alla började sjunga med, "Stackars negerslav, hans kön ska vårta ge..." Jag blev helt besatt av ämnet om tyska uttryck, som bestod i att Miri sa ett tyskt ordstäv som vi skulle säga motsvarigheten till på engelska eller svenska. Det gick bra för oss men jag är ju neurotiskt tävlingsintresserad! Kan absolut inte välja ämnen som Mikael gillar för att han ska få ha det kul, utan körde slut på ordspråken med pulsen i halsgropen, eller vad det heter! En som jag inte kom på var Den som kommer först, får måla. Jag fastnade på nåt med tvärtom och tänkte att den som är sist får diska. (Kom på idag att jag blandade ihop det med sången som mormor brukade sjunga så näpet "Tack för all mat vi har fått, å, vad den smakade gott. Vi har inte lämnat någonting kvar, det bevisar våra tallrikar vi har. Tack för trakteringen, tack för serveringen! Nu ska vi diska alle man, nu ska vi diska alle man, nu ska vi diska alle man, men inte jag!") Men ordstävet handlar ju om först, så Först till kvarn. Såklart. Men den frågan hade inte vi! Vi kom på delad första plats. Vi visste inte att den rikaste personen i Tyskland är den som grundade Aldi. Jag trodde också att kräftor har 14% införselmoms, som övriga livsmedel. Men de har visst 20%. Men det var superkul att leka! Och visste ni att förr brukade vi importera kräftorna från Turkiet, men nu leder Kina. Även Spanien exporterar kräftor till Sverige. Och man får fiska själv hela november ut, om jag minns rätt. Jag säger som Monica i Vänner nåt om att ha kul och lära sig säker på samma gång :-)

Och idag åt vi rester. Kolla vilka underbara "rester".

Inga kommentarer: