Benen i kors???

Man har ju förstått genom åren att kungliga kvinnor inte sitter med benen i kors, eller rättare sagt de får korsa benen vid anklarna men inte vid knäna. Jag är inte riktigt säker på varför, det enda jag kan komma på är att de inte sätter armen på höften heller på kort, så att de ska se värdiga ut snarare än sexiga. Om nån har svaret får ni gärna berätta.


Meghan Markle har i alla fall fått mycket kritik för att hon satt med benen i kors på ett foto med drottningen. Och vid flera, eller rentav de flesta officiella engagemang hittills faktiskt.

De som försvarar henne visar fram foton på Kate Middleton med benen i kors, och till och med på prinsessan Diana.


Och det här är, såvitt jag minns, det enda fotot av våra kungligheter som jag har sett med benen i kors. Kanske Victoria har haft benen i kors på nån hockeymatch, men det är väldigt väldigt ovanligt att se det på officiella bilder.

Jag har sett Silvia med benen i kors men i en långklänning och vad som såg ut som Nobelprisutdelningen, som ju kan vara en lång början på en ännu längre kväll. Och hon har visst problem med ryggen och att då sitta blickstill i många timmar måste vara svårt.

Fotot nedan ser ut att vara från Riksdagens öppnande, men är inte från i år, för hårgrejen såg inte ut så i år. Tror jag.

Jag lägger ofta benen i kors till och med i sängen. För att variera ställning. Men så är jag inte kunglig heller.

Inga kommentarer: