Glömde fota

Jag åt världens godaste mat idag. Färska pappardelle (jättebreda tagliatelle) med köttfärssås. En tetra som jag inte minns, men tror den var ica:s pastasås, dvs tomatsås med basilika. Ville inte läsa på baksidan om den hade socker i, för jag trodde det och ville inte veta. Kryddade på köttfärsen och hällde på tomatsåsen och en skvätt grädde (är man nordbo så vill man ha sina mejeriprodukter). Det tog lika lång tid som att koka pastan. Och det var så gott. Inte helt äktitalienskt, och Ellens Samantha hade gjort den godare. Men då hade man fått stå och finhacka morot och selleri, och röra i grytorna i några timmar. Min nordiska tiominutersvariant är utmärkt. Och om jag skulle gifta mig igen, skulle jag fortfarande fundera på att servera det till middag. Pasta is king.

Och då var det snart dags att återgå till lchf. Jag har ingen vidare lust. Men imorgon ska jag äta en smörgås och ett päron, dricka ett glas juice och en kopp varm oboy, och på söndag äta resterna från idag. Idag åt jag en risifrutti och drack mangofanta, samt en liten chokladkaka apelsinkrokant. Och ett äpple, som jag inte tålde. Plus en 8-10 lösgodisar. Jag hade tagit två nappar och två gröna fiskar i påsen när jag såg att de inte hade några gott & blandat. Det var ju bara därför jag skulle ha lösgodis. Men då kunde jag inte med att köpa en påse med fyra bitar i, så jag tog två dumle och två mjölkchoklad också. Billigaste godispåsen nånsin, fast påsen vägde nog lika mycket som godiset. Och det tog grymt slut medan jag lagade mat. En godisbit i minuten? Tror det är mer än medelsvenssons godiskonsumtion. Men till slut blir man ju mätt. Eller får slut på godis.

2 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Läste idag att om man föreställer sig att man äter tre chokladrutor när man blir godissugen, så blir man mycket mer sugen.
Men om man lugnt och sansat föreställer sig att man äter 30 chokladrutor (eller annat favvogodis) så blir man av med suget. Man blir mätt av tanken.
Ska pröva nästa gång, men jag har så dålig fantasi bara...
Funderar på att sätta upp guldstjärnor på kylen för varje dag jag inte äter nåt socker alls.
Nåt måste göras.
modren, oerhört trött på att vara sockerberoende

Anja Olergård sa...

Eftersom jag åt en 100grammare igår, tre rutor i taget, kan jag fortfarande föreställa mig hur det känns. Men man får göra en liten paus mellan varje rad, då vaknar suget igen. På måndag börjar jag igen. Men jag tänker njuta tills dess!