4. 10 saker jag gillar hos det motsatta könet

Jag vet inte riktigt om jag ska svara väldigt seriöst och Mikael-aktigt, eller mer lättsamt och generellt, kanske med bilder :) Det blir nog båda!

1. Får mig att skratta
2. Vi kan prata om allt och älskar att prata
3. Har så snygg rumpa och fina axlar
4. Uppmuntrar mig, stöttar mig, ger mig komplimanger, visar att han gillar mig
5. Anstränger sig gärna för min skull
6. Lojal, trofast, flirtar inte med andra. Känns självklart, men det är det nog inte för alla
7. Godhjärtad. Ger pengar till små scouter, köper jultidningar, köper Situation Stockholm, erbjuder sig att hjälpa en ensamstående medlem i kyrkan att skruva ihop ikeamöbler (fast det visade sig vara jysk, och tog totalt åtta timmar), stannar när folk har bilkrångel mm mm.
8. Intelligent. Och uppskattar detsamma hos mig. Han sa att jag var väldigt sexig när jag använde "kommunicerade kärl" i en mening. Och jag kan skriva lappar på franska åt honom. Vi gillar hjärnor.
9. Försöker vara en god människa, och bli bättre. Försöker göra rätt, älska sig själv, uppfylla sina plikter, göra världen bättre, hjälpa sina barn, vara en sann kristen, hålla bra söndagskolelektioner varje vecka, bry sig om sina kyrkfamiljer, osv.
10. Överser med mina fel, för det mesta och på det stora hela, så som jag gör med honom.

Och sen har vi bestämt oss för att styra vårt äktenskap själva, inte vara som ett skepp utan kapten med vinden som rorsman. Man kan nog aldrig slå sig till ro och tro att nu är vi förbi, nu klarar vi oss, nu kan vi slappna av och luta oss tillbaka och klia oss i naveln. Jag vill inte säga att vi kämpar, för för det mesta är det angenämt, men vi försöker bestämma oss för varandra både en gång för alla och varje dag.

Annars är mina favoritmän Mr Darcy och Gilbert Blythe (även om Gil känns lite mer som pojke än som man, till och med när han ser som mest vuxen ut.)

Och en snygg man i kostym, ibland gör kläderna mannen!

Nästa är en okänd snygging, sen har vi George Clooney, Chris Noth och till sist den underbara men för korta Luca Zingaretti (Kommissarie Montalbano)

2 kommentarer:

~SerendipityCat ~ sa...

Kjempefin liste! :-) Virker som om du har en god ektemann!

Vi kan jo titte på kjekkasene, men kjærligheten i hverdagen overgår det meste. <3

Anja Olergård sa...

Tack! Jag är så glad för inspirationen du ger mig.