Downton Abbey

Säsong sex ska visst bli den sista, det är officiellt. Så var det nåt om en film också, men det kan ju bli hur som helst. Jag har några önskemål inför sista säsongen.

Givetvis ska ingen flytta till USA. Ännu. Inte Rose med make, inte Branson. De kan ha bestämt sig och pula med jobb och bostad, och åka på besök, men inte flytta ur serien förrän den är slut. Shirley Maclaine behöver inte komma hit, i o f s var änkegrevinnan Grantham ganska rolig när hon drev med Amerika osv, men inget jag längtar särskilt efter. Änkegrevinnan, lady Violet, måste däremot få mycket plats. Hennes kommentarer är seriens bästa. Hon behöver inte ha händelser runt sin person utan det kan räcka med att hon finns där och speglar alla andras händelser. Det tycker jag hon gör bäst. Det där med hennes kivande betjänter är inte jättespännande.

Sen ska vi få vara med på Carsons och Mrs Hughes bröllop.

Sen vore det kul ifall Thomas Barrow blev snäll och lycklig.

Edith måste få träffa nån. Han som dog i Tyskland är kanske eller kanske inte död, det vore ju spännande om han blev släppt ur nåt fängelse. Hon ska i alla fall få njuta helt av Marigold. Kanske kan hon med åren få jobba med hans tidning, som hon väl ärvde. Men hon förtjänar att ta det lugnt med Marigold. Tycker inte de behöver göra nån feministisk kamp av detta. Låt henne njuta av sitt barn.

Anna måste bli friad från misstankar. Och hoppas hon och Bates får barn.

Daisy fortsätter läsa, ger sig av (i slutet!!) och blir något stort eller i alla fall större. Hon är ju som kokerskans, Mrs Patmores, eget barn, och det är sorgligt, men livet kan gå vidare. Särskilt för dem som inte är omedelbart i centrum av serien, det tål vi bättre.

Hon som stal, Baxter heter hon, och han Molesley har vuxit tillsammans. De behöver inte gifta sig före sista avsnittet, det vet vi ändå att det kommer att hända, men det vore roligt att se när det börjar närma sig.

Mrs Isobel Crawley har tackat nej till det där frieriet pga mannens hemska söner, så nu tycker jag hon ska få byns läkare, Doktor Clarkson. De har varit så goda vänner så länge.

Vet inte om Mary och Branson är en bra idé, men jag tror det. Hon behöver inte nån av de där glassiga friartyperna, då blir hon så odräglig. En vän som dessutom kan sätta henne på plats men som inte gör det bara för att han kan, det låter bra. Kanske att de skulle hinna få ett barn också. Om det nu inte är för underligt att kusiner då blir syskon.

Violet hittade ju den ryska försvunna frun. Där måste det också hända nåt. Men jag är inte säker på om de ska belönas för att de var beredda att hoppa över skaklarna och såra sina respektive.

Ja, det är mycket, och samtidigt uppskattar jag ju fnurrorna i Downton nästan lika mycket som the denouments. Tror inget det vore roligt eller lokalt mot seriens anda att sista säsongen fick på räls för att allt skulle lösa sig. Vi får se!!

2 kommentarer:

Monnah sa...

Jag håller med om ganska många av dina önskemål! För övrigt var det lite lustigt att se både "Daisy" och "Rose" i Cinderella. Det tog en stund innan jag kunde släppa Downton Abbey. :)

Harriet Klarin sa...

Ni ME-folk här på bloggen ska inte tro att ni har dåligt minne.
Jag tittar också med stor förtjusning på Downton och kommer inte ihåg ett enda namn.
modren