20 klänningar

Jag såg en supersnygg blommig klänning från asos på reklam på Facebook, och jag skulle bara kolla lite innan jag skulle lägga mig. Har inte haft datorn på på två veckor och det finns alltid ett uppdämt behov då. Att köpa kosttillskott är inte jättekul, hellre skor eller klänningar.

Och på bara 274 plagg hittade jag typ 20 klänningar jag ville ha. Det där bodycon är väl inte en jättebra idé om man är rund, så folk kan bläddra mellan valkarna på en! Synd, för den snyggaste var ålskinnssmal. Å, tänk när jag hade mitt olivgröna korvskinn i strl 36 som så småningom satt lite löst. Ja, inte över bysten då, men över rumpan. Those were the days.

Jag har ätit pizza idag igen. Kunde inte låta bli när Mikael berättade att han skulle köpa med sig kebabsallad därifrån. Näta gång tar jag en kycklingsallad därifrån. Annars går botten ur kistan...

Jag tittade bara lite, liiiite på skor och hittade väl en fem, tio par på en sida eller två. Ojojoj. Fast jag använder ju knappt de skor jag har...

Men vi får se. Nåt måste jag köpa, nån gång. Kanske får nöja mig med ett nagellack på Ica, där kostade isadoras med bred pensel 69:- tror jag det var. Lite bättre än att köpa på tradera och gissa hur färgen ser ut i verkligheten...

Nej, nu ska jag skynda mig att somna. Eller, det kan man ju absolut inte, man måste ju lugna sig för att kunna somna. Men jag har varit i gasen idag. Tog en treo comp med både kodein och koffein, och sen en pizza och en fanta exotic, plus att jag skrev förordet till min bok. Jag vet att det är puckovarning på förord, men jag kanske bara skrev det för mig själv, för att jag ska minnas vad allt går ut på så jag inte yrar väg till Korpilombolo, bildligt sett.

Jag har mått förvånansvärt bra efter utflykten till biblioteket igår. Det blir jag också lite hög av. Eller så är hela det här plötsliga välmåendet ett enda stort adrenalinöverfall. Det är troligare, för jag känner mig som jag går på warp speed.

Får lugna mig. Det går inte här. Men tack för påhälsningen!

Vad är annars domen om vårens klänningar? Är spets på väg ut? Är spets lite fel på en 44-åring med böljande figur? Att Mikael inte riktigt gillar blommor struntar jag blankt i, för det älskar jag och nu finns det blommönster som är underbara med stora blommor, inte engelsk landsbygd på 80-talet. En klänning hade stora röda och cerisea orkidéer. Jag sparade den inte för jag hade så bråttom i säng och nu orkar jag inte leta upp den med telefonen. Men gissa om jag föll. Och en tealfärgad med blommor som jag inte ens minns vilka färger. Men så mycket bodycon. Vad ska man satsa på, om man ska satsa på nån ny klänning?

1 kommentar:

Monnah sa...

Man ska satsa på något som man tycker är fint och något som går att får ihop utan att tuttarna eller rumpan hamnar utanför tyget. Ja, om det inte är den effekten man söker så klart... Själv vill jag helst inte ha något alls på mig förutom mitt randiga nattlinne från Po.P. Och jag vill inte att någon ska se mig när jag har det på mig, haha. Suck. Nej, det här har inte varit någon bra vinter för min klänningsform. Jag ser fram emot att få se dig glad och pigg i en blommig böljande klänning som sitter åt där den ska. Kram!