Nytt projekt

Igår fick jag höra att jag nog inte är lycklig om jag inte får intellektuell stimulans. Jag fick som hemläxa att komma på alternativ som funkar för mig.

Min första sak är att gå till biblioteket och låna fackböcker och läsa parallellt med mina lättsmälta deckare. Orkar huvudet inte med nåt tungt, kanske jag bara kan bläddra eller läsa nåt stycke.

Mitt andra förslag är att skriva något varje dag. Den här bloggen är precis som en deckare -- snarare fritid än intellektuell aktivitet. Så jag har skapat en ny blogg, en-om-dan, som ska innehålla just ett inlägg om dagen som har med böcker och skrivande att göra. An apple a day... Om jag är redigt trött kan jag t ex leta fram ett citat från en författare och klistra in, om jag orkar mer kan jag skriva en skrivuppgift och posta. Alltså klarar jag det oavsett vilken hälsonivå jag befinner mig på just den dagen. Det känns väldigt roligt! Välkomna dit.

2 kommentarer:

AL sa...

När jag mådde pytom under graviditeten laddade jag ned populärvetenskapliga radioprogram, då kan man ligga och lyssna. Och har du inte sett nobelföreläsningarna i litteratur rekommenderar jag dem: http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/video_lectures.html

Anja Olergård sa...

Tack! Suveränt förslag. Visste inte om det.