Monas väska

För några dagar sen såg jag det nytagna fotot på alla partiledarna. Lite fusk, eftersom MP:s språkrör tydligen kommer att bytas ut före valet. Så locka inte med Maria Wetterstrand. Hur som helst. Jag såg kortet och noterade bara att det är tom plats i soffan mellan de olika blocken.

Källa: Expressen

Men nu har väskan bredvid Mona Sahlin hamnat i mediernas centrum. Det är nämligen en Louis Vuitton för 6 000:- och det divideras vilt om det är rätt att en sosse har en väska som kostar en halv månadslön mm mm. Nånstans såg jag även att Mona lär ska ha sagt att det var en present.

Att hon har eller inte har en dyr väska bryr jag mig inte om mer än när det var samma dividerande om kronprinsessans dyra väska.

Men det är inte så himla smakfullt att stoppa in en märkesväska på kort när man ska stå på arbetarens sida. Helt onödigt. Jag har aldrig haft väska på poserat kort. Hon kunde ha klarat sig utan den. Men kanske är detta en bra PR-kupp. I så fall blir jag galen -- om det är väskor som ska avgöra politiken genom helt irrelevant mediauppmärksamhet så borde vi införa särskilda krav för att få rösta. Så ingen går på sånt här. Huvva.

Inga kommentarer: